recenze

Embodiment of Scarlet Devil

Embodiment of Scarlet Devil

Zajímáte se o arkády? Pokud ano, tak vás tato hra rozhodně zabaví. Skvělá hratelnost, dobrá grafika a zajímavá orientální hudba, co víc si přát?
Šikmoocí programátoři mají rozhodně něco do sebe. Tento týden jsem se dostal k jejich druhé hře, která je opět více než dobrá. Jde sice o arkádu, ale opravdu povedenou. Nenapadá mě žádná hra, se kterou bych mohl Embodiment of Scarlet Devil srovnat. Jde o jedinečný kousek.

Po spuštění hry vás čeká čistě orientální znělka. Menu je na tento typ hry celkem velké. Nabízí tyto položky: start, replay, score, option a music room – tyto položky můžete využívat od začátku, ale další jsou blokované – extra start a practice start. Než se pustíme do hraní, tak si rozebereme ostatní položky. Replay e dá odvodit z názvu – zobrazení vašich minulých výsledků. Score – výsledky jiných hráčů (jsou celkem vysoké, což dokazuje, že šikmoocí hráči jsou asi zručnější. ;) Option – nastavení se přizpůsobí nastavení počítače, ale můžete si ho přečíst – kupodivu je anglické (až na některé výjimky). Music room – zde budou překvapeni fanoušci orientální hudby, neboť je tu možnost poslechnout si několik orientálních pecek. Pusťme se tedy do hraní. Na začátku máte možnost vybrat si, za koho budete hrát. Na výběr máte dvě slečny.

Rozdíly mezi nimi jsou samozřejmě ve vzhledu a dále ve zbraních. Vaši hrdinku ovládáte šipkami a střílíte klávesou „Z“. Pokud vám hra bude dělat problémy, bude na vás útočit příliš nepřátel a vaše zbraň vám nebude stačit, tak stiskněte klávesu „X“, což je speciální zbraň, která zlikviduje vše na obrazovce. ;) Samozřejmě jí nemůžete používat stále, časem vám dojde. Hra je zpestřena tím, že na středu a konci každého kola na vás bude čekat jeden boss, se kterým už to nebude tak lehké, ale většinou stačí jen najít ten správný grif a vše je jen otázkou času, než mu dojdou životy. Ostatní nepřátelé mají podobné zbraně, čili jakési koule, které se rozdvojují a pomalu blíží k vám, ale pokud jste od nepřátele dostatečně daleko, tak se těmto koulím bez problémů vyhnete.

Co více ke hře říci? No asi už nic, takže stahujte a pokud se vám ze začátku nebude dařit, tak se nenechte odradit, neboť v dalších kolech vám hra nabízí opravdový herní zážitek. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Tuomas | 13.02.03 v 18:51

Ještě to stahuj:-))


galerie