recenze

Fantom Subdivision A

Fantom Subdivision A

10. březen 2207. Nacházíte se na Mars City v zóně 91, kde se odehrává váš úkol. Ubránit se před hordou nepřátelských po zuby ozbrojených lodí jdoucích vám po krku. Podaří se vám je zlikvidovat za pomoci dvou účinných zbraní?
A jsme opět v budoucnosti. V dnešní době je budoucnost jedním z nejčastějších námětů pro akční hry. Vzpomeňme např. na nedávno vydaný DownCounter, v němž jsme se v roli půvabné dívky museli ujmout budoucnosti naší planety. Ta samozřejmě nebyla příliš růžová, tudíž bylo na nás jí trochu přeměnit. Dnes se však do role dívky nevžijeme a zůstaneme u běžnějších postav.

Ve Fantom Subdivision A se ocitáte na místě, kolem kterého projíždí a prolétají různá mechanická monstra, která na vás pochopitelně útočí. Na vás je, abyste se s nimi vypořádali pomocí jedné ze dvou základních zbraní. Tou první je laserový kulomet, který lze využívat do doby, než ji vyčerpáte (viz. signalizace vlevo dole). Po chvíli vám však znovu nabude a lze jí znovu použít. Druhá zbraň je též limitovaná, ale v případě jejího vyčerpání máte po srandě a už ji využívat nemůžete.

Protivníci jsou různí, ale mně osobně nejvíce vadili ti menší pohybující se dole pod vámi. Zničit šli celkem ztěží, neboť jsou malý a kulomet se mi občas nakláněl úplně jinam než jsem chtěl. Díky druhé zbrani jsem si s nimi však dokázal poradit. Po chvíli, co se objeví na obrazovce se kolem nich, stejně jako kolem všech protivníků, objeví červený obdélník signalizující jejich zaměření. Pak už stačí jen na ně ukázat a vystřelit samonaváděcí raketu. Celkově mi hra docela sedla, ale jen za začátku. Časem se stává naprostou stereotypní záležitostí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Fantom Subdivision A Fantom Subdivision A Fantom Subdivision A