recenze

Paintball Party

Paintball Party

Paintball, populární to zábava dnešní mládeže, se konečně dočkala i počítačového zpracování. Byla to sice jen otázka času, ale přece jsme se dočkali! Výsledek rozhodně stojí za to a jmenuje se Paintball Party. Račte vstoupit na náš večírek…
Tak, jako se chodilo v dobách slavného a mocného Říma do kolosea dívat se na gladiátorské zápasy, chodí se dnes úplně někam jinam. Zábava je přece jen už někde úplně jinde a hlavně už se kvůli ní nemusí trpět. Je nepochybné, že takový gladiátor rozdal mnoho ran. Byly ale rovněž pouhé dvě možnosti; buď byl národem milován a mohl si dovolit vskutku mnoho a nebo – to je ta horší varianta – mohl být i vinou slabosti zabit. Paintball má s gladiátorstvím cosi společného; a sice, že se v něm snažíte o totéž, zasáhnout soupeře do jeho slabin. Ovšem jeden podstatný rozdíl zde je – gladiátoři bojovali meči, my po sobě pouze stříkáme barvu, která se smyje tak lehce, jak jsme ji vystříleli. Pokud ovšem momentálně nedisponujete toliko potřebnými financemi nutnými k provozu tohoto náročného „sportu“, nezoufejte, pomůže vám totiž freewarový titul jménem Paintball Party. Tak jako ve skutečnosti, i v něm jde pouze o to úspěšně zasáhnout soupeře do jeho nejcitlivějších míst a to samozřejmě pokud možno co nejvícekrát. Ovšem počítačová obdoba Paintballu má nespornou výhodu v tom, že za a) ušetříte za čistírnu a za b) nemusíte se vůbec vzdalovat od počítače a v pohodě si hrajete v pohodlí domova. Z postele či u televize, v kuchyni nebo na zahradě, to už nechám na vás…

Přejděme ale ke hře samotné; ta disponuje neuvěřitelným množstvím funkcí a nastavit je v ní možno téměř vše. Počínaje grafikou a audiem, přes počet hráčů a jméno a barvu panáčka. Jednoduše vše podstatné zde je a to dokonce i multiplayer, což u freewarových titulů nebývá jev zcela častý. Největší kouzlo Paintball Party ovšem poznáte až při hraní ve více lidech na jednom počítači. Ne že by multiplayer po síti byl v něčem jiný, ale kouzlo mačkání si prostě musíte vyzkoušet a hlavně, pokud vás je více (samozřejmě opačného pohlaví:-) PP se hraje velice příjemně a je to taková velmi svižná a dynamická zábava, přesně dle mého gusta. Na jedno kolo máte pouhou minutu a věřte, že tento limit vás bude hnát kupředu tak neuvěřitelně, že sami nebudete věřit. Ještě před tím si ale musíte projít příjemným procesem; zvolíte si panáčka, jméno, jeho vzhled. Poté mapu a hurá na to. Zarazilo mne ovšem to, že se gamesa odehrává v uzavřených arénách a ne ve venkovních prostorech, jak je tomu ve skutečnosti zvykem.

Singleplayer vám snad ani nemohu doporučit, ale pokud máte tu možnost zahrát si po síti, tak neváhejte. Hra je opravdu chytlavá a i když jsem neměl čas jí prozkoumat do těch nejmenších detailů, může vám jistě zaručit zábavu na dlouhé hodiny. A to se bude obzvláště v nastávajících chladných podzimních večerech hodit. Mimochodem, nepočítejte s nějakým trojrozměrným zpracováním, PP je plně 2D, což ale vůbec není na škodu. Na svého svěřence se díváte pěkně z boku a to je možná dobře – hra tak nabývá na přehlednosti. Co se týče grafiky, tak je na tom PP docela dobře a i když se neřadí mezi špičku, můžeme vizuální zpracování považovat za dobré. Chytlavá hudba se mi rovněž poměrně zamlouvala a kompletně to tvoří docela dobrý celek. Jak tedy dnešní recenzi završit? Paintball Party je vysoce nadprůměrný titul, jenž má opravdu málo slabin. Celkově se dobře doplňuje a vůbec bych se nedivil tomu, kdyby udělal díru do světa. :-) Berte všemi deseti!

Dodatek: Paintball Party vám toho může nabídnout ještě mnohem více, než jsem popisoval, ale přeci vás nemůžu připravit o nejlepší…závěrem snad jedinou větu: Nechybí ani editor!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Kylián Pádlo | 06.10.04 v 14:11

Nuda...

miras1 | 06.10.04 v 06:56

tu hru sen hral uz jinde


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce