recenze

Polda 3: Ponorka

Polda 3: Ponorka

Zábavná akcička, ve které kormidlujete ponorku a snažíte se zničit co největší počet nepřátelských křižníků. Moře je rozbouřené, minové pole před námi a voda se pění. Co zbývá? Zavolejte kapitána.
Polda 3: Ponorka je dobrodružná akční arkádka, kterou před nedávnem uvolnil, jako již druhou mezihru z adventury Polda3, náš český Zima Software. Za to je chválím, protože už první gameska. Čára, bylo dílko na naše poměry nadmíru vyvedené a zábavné a hned při prvním oťukávání Ponorky jsem musel uznat, že ani nyní nepadlo jablko daleko od stromu.

Opět máme před sebou dobrodružnou hříčku o malé velikosti, skvělé grafice a nebeské zábavě. O co v ní jde tenktokráte? V roli zaslouženého mořského vlka, kapitána jaderné (či jaké) ponorky, jste vypuštěni na klidné moře a to jediné , o co snažíte je vydržet. Ze začátku je váš úkol lehký, protože hladina je klidná, vítr slabý, občas se někde objeví nějaký ten ostrůvek, jemuž se ale snadno vyhnete a minová pole jsou vzácnosti. Jenže idylka, v tomto případě v podobě nezčeřené vody, nemůže trvat věčně. Plujete dopředu a za chvíli se na obzoru objevují první nepřátelé.

Zpočátku se jedná o primitivní dřevěné lodičky na motorový pohon s jedním chlapíkem na palubě, který se vás snaží zničit, čímsi, co vypadá jako kulomet. Později se ale objevují plavidla s rapidně se zvětšujícím ponorem i ozbrojenou posádkou. Do protivníkova arzenálu přibývají bazuky, rychlé střely a minová pole jsou takřka všude. Obzvlášť nepříjemné jsou velké křižníky s otáčivými hlavněmi, kterým se těžko uniká. Tam, kde stačilo zpočátku hry zrychlit a objet znepřátelenou kocábku, musíte později střílet a jedině střílet. Když se vám podaří loď potopit, tak se na jejím místě občas objeví bonusy a ty vašemu plavidlu přidají ztracené „zdraví“ nebo je obohatí o nové schopnosti. Můžete například střílet více střel do více směrů, nebo mít turbo pohon. Takže, hodně zdaru!

Grafika je skvělá, ostatně zima software je společnost profesionální, takže hře se nedá téměř nic vytknout. Velmi, velmi pěkné.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

dfd | 05.07.05 v 14:40

ja mam plnu verziu je to bomba.hladam paar tiipkov


galerie