recenze

PC Bert

PC Bert

Také vás už nudí stále stejné skákačky ve stylu Maria a jemu podobných? Ale přiznejme si, ono vymyslet něco originální není úkol zrovna snadný. Proto můžeme být za Pc-Berta jedině rádi a smeknout před ním klobouk. Až na zem…
Za svým názorem, že neotřelé nápady by se neměli (obzvlášť v 2D arkádách) nechávat bez povšimnutí si skálopevně stojím, a PC Berta proto budu povětšinou chválit. Nedivte se, on si to skutečně zaslouží. Ono přijít s něčím, co tady ještě nebylo, to chce mít pod čepicí. Váš úkol v celé hře, a to ve všech kolech (musím říct, že jich je požehnaně) je neměnný a od prvního okamžiku přesně stanovený.

S malou potvůrkou, která nejvíce připomíná jakéhosi křížence ptáka, žáby a čehosi kulatého, skáčete po kostičkách poskládaných do pyramidy. Ta má na počátku každého levelu danou barvu a věřte tomu nebo ne, magickým dotekem vašeho skokana mění jednotlivé kostičky právě své zabarvení barvu. A to je vlastně přesně to o co se pokoušíte. Pomocí rafinovaného skákaní s kostičky na kostičku postupně změnit barvu celé pyramidy. Vypadá to snadno, že, ale nenechejte se zmást, protože ono to zase tak jednoduché není. Váš postup barevné revoluce vám stěžuje hned několik druhů nepřátel. Ti se liší ve stupni zákeřnosti, od zcela přihlouplých červených kuliček padajících sem tam od vrcholku pyramidy dolů až po nevyzpytatelné kostlivce, jejichž pohyb je, stejně jako váš, možný všemi směry. Ale nebojte, žádný stres, tahle hra je totiž především o pohodové náladičce. Skáčete a skáčete..Ale abych jenom nechválil musím na závěr trochu říznout do živého.

Tím, co by se mělo na PC Bertovi každopádně a v prvé řadě zlepšit je jeho grafika. Ta je, společně s minimálním ozvučením, tím nešťastným kamenem úrazu. Myslím, že PC Bert oděn do novějšího šatu by mohl zaujmout širokou pařanskou veřejnost. Takhle se bohužel zatím řadí, i přes originální nápad, mezi hry průměrné..

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Vlasák | 02.05.04 v 13:26

Mam jen takovou drobnou vytku ke komentari ke hre PC Bert. Tvrdi se v nem totiz ze hra prichazi s necim novym. To neni vubec pravda-Je to pouze predelavka hry J-Bird z roku 1987.

Tonda | 07.03.04 v 14:51

Je pěkná předělávka hry, kterou jsem se bavil již v roce1988 na PC vyrobeném v JZD Slušovice. Bylo to opravdu na pružném disku o pár Mb. Touto hrou jste mi udělali radost.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce