recenze

Elektroid

Elektroid

Vezměte půlku Maria, přidejte to nejlepší ze Sonica a poduste s Giana Sisters. Nakonec vše ochuťte rychlostí, pekelně ostrou hratelností a Elektroid je hotový. Smlsněte si na pokračovateli klasických skákaček s několika vylepšeními!
Pokud hledáte skákačku, u které se nemusí moc přemýšlet a královsky se pobavíte, tak Elektroid je tím pravým. Není to ani instalatér, ani modrá chlupatá koule, i když od každého převzal ty nejlepší vlastnosti. Krajinu, která nerozptyluje a přitom působí pohodově převzal od Maria, rychlost a umění dobře skákat má od Sonica a perfektní mušku si vypůjčil od Giana Sisters.

Vypadá na první pohled jako mimozemšťan, kterému vyhlásili válku. Pojďme se na hru Elektroid podívat trochu blíže. Po krátké a jednoduché instalaci se spustí hra v malém okně. To můžete sice zvětšit na celou obrzovku, ale velikost herní plochy zůstane stejná a kolem se jen vytvoří černý rám. Jak už se pomalu stalo tradicí, žádná hra od týmu Toothpaste cutter software nemá rozsáhlé menu, a ani dnešní hříčka není výjimkou. Na začátek si můžete zvolit mezi tlačítkem Start, nebo Help, ve kterém se dozvíte podrobnosti o lehkém ovládání. Pohybujete se pomocí šipek, skáčete levým Shift a střílíte Ctrl.

Jak jsem se už zmínil, tak se jedná o plošinovku, tudíž začínáte v prostředí, kde jsou samé zelené úseky poseté trávou, sem tam nějaké ty propasti, nástrahy a samozřejmě nepřátelé. Těch je ve hře Elektroid veliké množství s rozličnými schopnostmi. Nejsnazším z protivníků je nehýbající se čtvereček s očičkama, který můžete být kdekoliv v prostoru. Stačí, když ho zasáhnete jednou střelou a zmizí. Horší je to s ostatními protivníky. Ti už mohou chodit a samozřejmě střílet. Navíc tu jsou děla a také jakýsi roboti, jež mohou střílet v libovolném úhlu, takže se výskokem nijak neuhnete. V horní části herního okna vidíte v podobě modrého pruhu množství zdraví, které vám ještě zbývá než Elektroid zemře.

To můžete doplňovat pomocí modrých kostek,jež jsou v malém množství rozmístěny v levelech. Zelené kostky vám naopak zdvojnásobí sílu střel. Klasika, že. Na konci každé úrovně musíte v nepohyblivé aréně soupeřit se super-protivníkem, který má stejné střely a zdraví jako vy. Naučit se vyskočit na některé vzdálené plošky chce trochu cviku, ale věřím, že se to brzy naučíte. Grafika je pěkná a nenucená. Zvuky jsou propracované a hra působí celkově profesionálním. Tvůrcům se povedl úmysl udělat novou skákačku ve starém stylu. Stahujte…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Chedrlie | 20.10.03 v 16:38

Jsem naštvaná!!! Podle popisu, to vypadá jako super hra, mě úplně odpovídající a co se stane když si to stáhnu??!! Naskočí mi sprvu krásná tabulka a já už se těšim, jenže pak se mi tam vobjeví nechutný kostičky a celý je to v... snažím se klikat a slyšat docela nirmální zvuky co mi připomínají skos, střebu a taky, že jsem se zranila atd. ale takle se to přece nemůže hrát!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce