recenze

Nomltest FS

Nomltest FS

Na legendu Space Invaders asi málokdo zapomene. Nezapomněli na ní ani tvůrci této hry, ve které budete bojovat právě proti nepřátelům ze SI, pochopitelně však v jiném, mnohem akčnějším stylu.
Klonování her je již bohužel trendem dnešní doby. Studna nápadů a inovací již pomalu vysychá a přijít dnes s něčím, co tu dosud nebylo již v desítkách her, je velice těžké. A tak nám, až na pár výjimek, nezbývá než hrát pořád to samé, stále v novém a novém kabátu. Stejně tak je to i s tímto titulem, který čerpá z grafického ztvárnění nepřátel ze hry Space Invaders.

Nejedná se však tentokrát o čistokrevnou kopii, ale o zcela jiný systém hraní. Již po vrhnutí se do hry samotné zpozorujeme zběsilou akci, ve které se reflexy nenudí. Jak už to bývá, ovládáme vesmírnou raketku, která je vybavena menším arzenálem pro likvidaci protivníků. Ten je ztvárněn třemi způsoby střelby, které budete od začátku až do konce využívat. Liší se především rozpětím střel, kdy na každou situaci pasuje jiná kombinace efektivněji. Nemyslete si ale, že budete mít čas na přemýšlení. Přísun stále nových nepřátel a jejich střel, které míří směrem k vám je tak velký, že budete jen stěží vědět, zda dýcháte či nikoliv. I přes veškerou míru akčnosti je ale hra poměrně přehledná a nebudí „přeplácaný“ dojem, což je velmi dobré plus.

Obtížnost hry je tragická. Tragická v tom smyslu, že po prvních pár minutách hry budete pravděpodobně okusovat zbytky klávesnice, které zbyly po několikátém mlácení s ní o stůl. Naštěstí zde platí pravidlo, že čím déle tuto hru hrajete, tím vám přijde mnohem snazší. I přes první stresy však u hry setrváte, protože disponuje určitou mírou závislosti a chytlavosti.

Zvukové ztvárnění také dodává tu správnou atmosféru. Hudba by se asi poslouchat samotná nedala, do hry se však náramně hodí a rozhodně nikomu vadit nebude. A když už jsme u technické stránky, grafika nevybočuje příliš z průměru, zato ale do hry náramně zapadá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

NADĚJE

NADĚJE | 15.02.15 v 09:30

Kdo by se nepřátel bál, střílejte jako zběsilí a doleťte co nejdál :)


galerie

Nomltest FS Nomltest FS Nomltest FS Nomltest FS Nomltest FS