recenze

Robocode

Robocode

Už jste si někdy přáli vyrobit svého bojového robota, který se za vás bude bít? Pokud ano, dnes máte možnost tak učinit v této originální hře a přitom se ještě naučit programovat - roboti zde totiž bojují vaší hlavou!
Unikátní myšlenka vytvořit si vlastního robota a vypustit ho poté na bitevní pole proti ostatním je zcela jistě neodolatelná pro mnoho lidí. Tato hra totiž nabízí možnost každému naprogramovat si vlastního robota a postavit ho do arény proti ostatním, od výrobce „postavených“ robotů. Celý „programátorský děj“ se tak odehrává v jazyce JAVA, která je i pro začátečníky poměrné jednoduchá na naučení, a tak již po pár hodinách zkoušení z vás bude otrkaný programátor těchto strojů. Veškeré programovatelné funkce jsou založeny spíše na logice věci než na programátorském umění, a tak se zde zabýváte nejvíce podmínkami, např. Bude-li nepřátelský robot vzdálen 5 yardů, začít krouživý pohyb vpravo a podobně.

Všichni dostupní roboti, které můžete proti sobě postavit, mají samozřejmě otevřený programátorský kód, který slouží jednak na rychlé naučení těchto scriptů a jednak pro různé úpravy. Těchto robotů pak máte v základu programu kolem patnácti, každý s podstatně jiným chováním. A co se stane, až stvoříte ultimátní stroj na zabíjení a nebude mít mezi ostatními roboty v programu konkurenci? Jednoduše si stáhnete z internetu ty nejlepší ze své třídy, které vytvořili sami „hráči“ anebo toho svého přihlásíte do turnaje.

Takto si svého robota můžete piplat do nekonečna a neustále zdokonalovat, aby nezaostával za ostatními. Možností v této, na první pohled jednoduché hře je velmi mnoho a stereotyp jen tak nenastane, obzvláště až vám JAVA přejde do krve a vy budete s kamarádi soutěžit o prvenství.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

wraith | 23.07.06 v 17:19

na officialních sajtách je ke stažení nová verze s označením One.one.one nebo-li 1.1.1 :)

Oroborus | 04.01.06 v 17:12

Zo stranky :

http://java.sun.com/j2se/1.5.0/download.jsp

si stiahni Java RE pre tvoj operacny system. Po instalaci mozes spustat Java rogramy.

Hatchie | 08.11.05 v 15:06

Jak to mám sakra otevřít ???


galerie

Robocode Robocode

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce