recenze

Diego Smart

Diego Smart

Vydejte se jako fotoreportér do ciziny a ulovte snímky nejkrásnějších pokladů! Dejte si ale pozor na všechna nebezpečí, která na vás číhají! Trofáte-li si, pak je pro vás Diego Smart jako stvořený.
Kolik her by nevzniklo, kdyby si je neobjednaly velké firmy jako svou reklamu? Můžeme říct, že dost. Vzpomeňme třeba oblíbené hry z každoročně konané soutěže Becherovka Game, které si od nás též můžete stáhnout. Jedná se třeba o Becherarcade, Becherbar, Becherman a jiné. Hra, kterou vám dnes přinášíme je také jednou z nich. To pro nás ale není tak důležité, hlavní je, jaká je a jak se hraje. Takže směle do toho.

Život fotoreportéra nemusí být vždy jako cesta růžovou alejí. Ve světě na člověka čeká samé nebezpečí, zvláště, když je tolik válek. Velice lehce se vám stane, že přijdete o život. Obyčejný člověk, když si čte noviny a prohlíží si fotografie, si ani neuvědomí, kolik práce a námahy, a také nebezpečí, za každým snímkem může stát. Hra Diego Smart možná změní váš pohled na tuto profesi. Vaším úkolem totiž bude nafotit památky jakéhosi necivilizovaného kmene, kdesi v poušti. Na tomto území se nachází řada rozvalin, jejichž atraktivita je sice vysoká, ale převyšuje ji atraktivita záhadných pokladů, jež se zde uchovaly. A jsme u toho. Vyfoťte je a pošlete do centrály. Řekne se to snadno, hůře se to už provádí, zvláště když ona zem je plna jedovatých a agresivních štírů, kteří mají na práci jediné - pěkně vás potrápit. Navíc se vaše činnost nelíbí ani domorodcům, kteří si možná myslí, že jim jejich památky chcete ukrást, a tak se o vás začnou také zajímat. Vy jste ale velice neohrožení a daří se vám plnit úkoly na sto procent, proto na vás kmen volá i své šamany. A jak se to hraje? Z pohledu shora ovládáte postavičku fotoreportéra kurzorovými šipkami.

Abych byl upřímný, toto ovládání mi připadalo jako největší překážka. Proč? Protože je otočené. Pro pohyb dopředu slouží šipka doprava, dolů doleva, doleva nahoru a doprava dolů. Člověk si na to po delší době zvykne, ale každopádně je to nepříjemné a velice to kazí hratelnost. Když už jsem se tolik zmínil o nepřátelích, musím také dodat, že všechny lze usmrtit tak, že je vyfotíte. Jen aby vám vybyl fotografický film! Do začátku ho moc nemáte, musíte si ho nasbírat, po zemi se různě povaluje. A jak to je s oněmi poklady? Ty si musíte najít, ale pozor! Nejsou vidět hned, nejdříve musíte získat určitý počet bodů, aby se vám zpřístupnily. Body získáte tím, že zabijete některé nepřátele, nebo tak, že vyfotíte porůznu postavené sochy. Možná se to zdá složité, ale vězte, že až na ovládání je to čistě intuitivní. Když máte onen poklad vyfocený, musíte fotku odnést k sobě do stanu a odeslat ji a postoupit tak do těžšího levelu, kde na vás čekají noví nepřátelé apod.

Tyhle v podstatě reklamní hry jsou většinou vyvedeny ve velmi pěkné grafice a také je obvykle doprovází kvalitní zvuk. Nejinak tomu je i u Diego Smart. Je vyveden v pěkných a slušivých barvách, o čemž se nakonec můžete přesvědčit na obrázcích, navíc doprovodná hudba pěkně dokresluje atmosféru. Na druhou stranu je docela možné, že někomu začne brzy lézt na nervy, protože se neustále opakuje dokolečka. Z toho, co jsem dnes napal, vyplývá, že před sebou máme nadprůměrnou hříčku, jejíž jedinou slabinou je to, že vás možná brzy přestane bavit hledat poklady a vyhýbat se nepřátelům, že se pro vás prostě stane stereotypní. Jinak jí téměř není co vytknout...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Ditunka | 16.11.03 v 18:27

Tak jsem teda zwedawa........:-))))))).sand to bude fajn,protože chci zabít nedělní podvečer


galerie