recenze

Clouds Kingdom 3

Clouds Kingdom 3

Dnešním počinem si uzavřeme jednu menší trilogii, kterou vytvořil tým s názvem Crobasoft. Novinek oproti minulým dílům je dost, takže na své by si měli přijít všichni, kterým není tento žánr cizí. Čím dále se ale ve hře dostanete, tím více na povrch začnou vyplouvat nedostatky.
Říká se: Do třetice všeho dobrého a zlého. Pokud to převedeme na případ série Clouds Kingdom, jejíž první a druhý díl jsme vám představili poměrně nedávno. Crobasoft ale zapracoval na tom, aby třetí pokračování bylo na lepší úrovni a skvěle uzavřelo tuto sérii, která sice nepatří mezi nejlepší, ale své příznivce si rozhodně našla.

Co je tedy oproti předchozím dílům nové? Jednak to je pořádný příběh, který vás zavede do tajů samurajských bojovníků a magie. Další změnou je to, že už můžete plnohodnotně bojovat. K dispozici budete mít jak katanu, tak i hvězdice. Nejčastěji ale budete používat právě katanu. Má ovšem jednu podstatnou nevýhodu. Tato zbraň je výhodná pouze pro souboj „tváří v tvář“. Pro boj na dálku se hodí hvězdice. Než je budete moci použít, musíte je nejprve najít. Protože máte k dispozici zbraně, budou k dispozici objekty, na které je budete moci použít. Mám na mysli samozřejmě nepřátele. ;) Ti zde budou víceméně v mechanické podobě a nebudete-li si počínat opatrně, bude vás to stát jeden z vašich životů. Co se týče dalších aspektů, tak vás čekají prakticky totožné disciplíny jako u většiny her tohoto typu. Musíte se probojovat na konec skrz několik levelů a v závěru si to rozdat se závěrečným padouchem. Budete-li dostatečně šikovní, jsou pro vás připraveny i levely bonusové.

I když to tak možná nevypadá, následující gameska obsahuje několik chybiček. Tou největší je asi to, že občas při zabití postava zůstane nečině stát a nelze dělat prakticky vůbec nic. Mezi dalšími chybkami se pak vyjímá stereotypnost, což ale lze překousnout. Za vaše snažení získáváte body, které pak můžete poslat bez problému na internet a porovnat s ostatními. Celkově si Clouds Kingdom 3 vede poměrně dobře a své starší bratříčky překonává na všech frontách. Srovnám-li titul ale například se Spiderhead, pak mi vychází lepší průměr.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Clouds Kingdom 3 Clouds Kingdom 3 Clouds Kingdom 3 Clouds Kingdom 3