recenze

BattleCards: Cybots

BattleCards: Cybots

Následující řádky doporučuji číst velmi pozorně, protože zde máme opravdu zajímavý titul, který nabízí netradiční pojetí strategie. Místo jednotek a jiných podobných věcí, budete totiž moci manipulovat s hracími kartami a pokoušet se porazit oponenta.
Než cokoliv napíšu k obsahu dnešního titulu, musím se vám k něčemu přiznat. Tuhle hru jsem objevil už před delší dobou a dlouho jsem zvažoval, jestli ji vůbec zrecenzovat. Důvod byl ten, že ve verzi, kterou jsem měl poprvé k dispozici, ne vše fungovalo tak jak má.. Nepodařilo se mi provádět nákupy, připojit se k herním online serverům a prostě hrát s živými soupeři. Singleplayer část ale fungovala bezvadně. Když jsem BattleCards: Cybots zkoušel po delší době, bohužel mi tyto známé problémy nezmizely, ale protože jsem vám chtěl tento kousek i tak představit, rozhodl jsem se tyto nedostatky zatím přehlížet. Hodnotit budu pouze hru proti umělému protivníkovi.

Neznamená to ale, že si nebudete muset vytvořit svůj vlastní účet. Tato procedura je naprosto triviální, kdyby měl přesto někdo problém, může napsat do naší diskuze a já mu rád pomůžu. Když už se vám povede přihlásit, vykoukne na vás zajímavé menu, kde je jasně vidět, kolik toho má titul v bezproblémovém chodu nabízet. Já se ale tedy, jak jsem již avizoval, zaměřím na singleplayer část, kde si můžete vybrat jednoho z několika bojovníků, lišící se zejména obtížností a bojovým zaměřením (defenze/ofenze). Pokud si vyberete, není problém zakusit ingame náplň. V ní jde vždycky o to, zničit protivníkovu základnu. Kolem vás se potulují hrací karty, lišící se svým obrázkem. Tyto karty představují vaše jednotky, které vám dopomůžou k realizaci vašeho cíle. Abyste mohli ale útočit, musíte je nejprve patřičně vybavit. K tomu vám poslouží rovněž kartičky, mající na svém týlu obrázek nukleární zbraně. Každý váš tah můžete jednu takovou kartičku použít na jednu libovolnou „jednotku“. Jakmile dosáhnete předepsaného počtu, není problém útočit a zde poznáte zásadní rozdíly v kartách. Čím schopnější jednotka, tím lépe pro vás, protože ne každá z nich si dokáže poradit s leteckými útoky nebo s jedy, jež vám ubírají nechutně mnoho životů, jste-li pod hardcore útokem.

Hodně záleží ale na náhodě, jaké karty vám osud přihodí. Vítězství můžete trvat od minuty (můj nejlepší čas) až klidně po hodinu. V multiplayeru to pak musí být opravdové časové orgie, protože na vynalézavost lidí zatím umělá inteligence nemá. Tuto část ale bohužel posoudit zatím nemůžu. I tak mě ale titul nadchnul. Mohu vám ale říci, že i když jsem nepronikl do všech tajů tohoto kousku, strávil jsem u hry nejednu krásnou hodinu a ani chvíli jsem se nenudil. Dost času vám zabere, než prozkoumáte výhody/nevýhody jednotlivých jednotek. Poté už jen těžíte. Kdyby titul běžel bez problémů, neváhal bych s hodnocením sáhnout ještě výše. Takhle je to krásných 91%...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

AQSD | 10.08.06 v 11:49

vam asi taky nejde multiplayer.

AXIS | 22.07.06 v 18:50

mne se to robi taky

Nuklearni-okurka | 16.07.06 v 16:04

spustim hru zacne se to updatovat a najednou vidim error a neupdatne se to

libik | 08.06.06 v 20:54

AHA....
Tak tam se nemá zadávat nic :D

libik | 08.06.06 v 20:50

Co to je ten voucher code a KDE HO DOSTANU????
Jinak na zacatku se mi automaticky stahla nova verze z webu...

bclkostra | 07.06.06 v 13:55

Equilibrix: logicky kdyz to ma jinou velikost znamena to , ze to je jiny soubor, a pochybuju, ze by tady meli novejsi verzy na jejich offic webu ;-)

zou | 07.06.06 v 09:31

je to skvela hra ale proc to nejede multiplayer po netu?!maj tam nejakou krpu,prej ze to je jenom docasne nejdou kupovat balicky...

Radek Tomášek | 06.06.06 v 18:55

No ja tam nevyplnoval nic a nebyl problem...

JS | 06.06.06 v 18:14

No, registrace není nikterak bezproblémová. Co je to ten Voucher code nebo jak se to píše?

Equilibrix | 06.06.06 v 16:23

A odkdy platí, že větší je novější? :o)

bclkostra | 06.06.06 v 15:10

A tak sry, ono to nema 79mb, ale 77mb jako tahle maj jenom chybku na webu :)

bclkostra | 06.06.06 v 15:09

Nvm jaka je tohle verze, ale na strankach maj verzy 1.4, ktera ma 79mb a tahle ma 77mb, takze maj asi novejsi :)

zou | 06.06.06 v 10:42

doufam ze to bude dobry uz to mam skoro stahnuty.. 10 minut :)


galerie

BattleCards: Cybots BattleCards: Cybots BattleCards: Cybots BattleCards: Cybots BattleCards: Cybots