recenze

Ack-Ack II

Ack-Ack II

Jedna z mnoha her, založených na „moorhuhnovském“ principu. Taková je střílečka Ack-Ack 2, kde je vaším úkolem ochránit město před zákeřnými bombardéry. Zní to jednoduše, ale autoři si na vás přichystali několik nepříjemností, které vám to ztíží.
Od Moorhuhnu, se dnešní střílečka liší několika vlastnostmi, díky kterým by mohla zabavit i ty, kterým Moorhuhn nic neříká. Města bývají většinou plná lidí, takže by bylo nepříjemné, kdyby mezi ně začaly padat bomby. Představte si cestu ze školy, kdy na vás uprostřed města spadne bomba. Doufejme, že je to v běžném životě u nás nemožné. Ochránit město tak jde jednoduchým způsobem. Stačí bombardéry zničit, než shodí svůj zákeřný náklad. Na tom by nic nebylo, pokud by si pro nás autoři hry nepřipravili několik vychytávek.

Po spuštění hry se dostanete přímo do města, ale jak už bylo řečeno, autoři si připravili pár nepříjemností, kterých si všimnete hned na začátku. Tou základní je fakt, že nehrajete za dne, takže na bombardéry příliš dobře nevidíte, neboť je noc. Co je však horší, jsou bombardéry které letí ještě o něco výše, kde už vůbec nejdou příliš vidět. Vaši výhodou je zbraň, kterou můžete používat bez jakýchkoliv obav. Ale častá střelba vám zhorší procenta úspěšnosti, které také můžete považovat jako úkol hry. Tedy pokud vždy na první zásah sestřelíte bombardér, vaše úspěšnost jde nahoru. Čeho byste si však měli víc všímat je počet zbořených budov. 59krát můžete selhat, ale po 60té už hra končí a vy jen můžete zpytovat svědomí, jak se to jen mohlo stát.

Jak už bylo řečeno, hra má něco z toho známého „moorhuhnovského“ principu. Tudíž se ovládá myší. To jí krásně zjednodušuje a stává se zábavnější. Myší najdete cíl a pravým tlačítkem myši ho zničíte. Na levém horním rohu máze zapsáno celkové skóre, počet výstřelů, počet sestřelených bombardérů, úspěšnost a počet zničených a zbývajících budov.

Hra nezaujme nějak přehnaně kvalitní grafikou, perfektní hratelností a skvělými zvukovými efekty. Ve všem se drží někde u průměru, což u takových her si myslím stačí. Město je dobře zatemněno, což není tím, že by se autorům nepovedlo, ale záměrně ho tak udělali, abychom na naše protivníky tolik neviděli. Pokud jste však v dobře zatemněné místnosti, nic vám na monitor nesvítí a máte ho dobře natočený, tak uvidíte vše, co nad městem poletí. Teď jde už jen o to, zda se strefíte dříve než ubude jedna budova. Můžete si zasoutěžit o to, kdo nahraje vyšší skóre, ale upozorňuji, že po delší době hraní začne hra naprosto omrzí, neboť hráči nepřináší nic nového.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie