recenze

Metroid Redemption

Metroid Redemption

Už delší dobu jsme vás nepotěšili nějakou slibnou akční plošinovkou s maximálně akční náplní. Dnes sice nebude až tolik akční, ale nastřílíte se toho dost. Plno skákání, překonávání překážek, zkrátka klasická plošinovka.
Pokud vám název hry něco říká, tak se nemýlíte, ale myslíte si správně. Matroid Redemption je tzv. „fanatic game“, čili hrou která byla vyrobena podle jejího předchůdce, ale samozřejmě ve freeware verzi. Takže hrát budete něco, na čem si smlsne každý fanoušek her z Nintenda.

Myslím že bych mohl hru srovnat s Shattered Earth, která hned na první pohled ohromila a věřím, že každý fanoušek těchto her tuto záležitost dohrál do konce. Dnes sice nebudeme ohromeni tak skvělou grafikou, ale o hratelnosti se takřka nedá pochybovat. Hra má jen 1.5 MB, což je na takovou hru opravdu málo, tudíž pokud někdo bere hry i podle velikosti, dnes bude rozhodně spokojen. Hra spočívá v nešťastném přistání našeho hrdiny na planetě obklopené spoustou nepřátel. Náš bojovník měl splnit misi, ale hned ze začátku neměl štěstí, když blesk uhodil do jeho vesmírné lodi a poslal ji k zemi. Tak to bývá ve většině příbězích a nezbývá než se s tím vypořádat. Co se týče zbraní, mýte jen jednu, která zrovna neohromí skvělou kadencí nebo účinkem, ale dá se vylepšit na zbraň, která má sice menší kadenci, ale větší účinek.

Mimo zbraní je nutno využít skákání, tedy spíše saltíček, které váš bojovník umí a umí je celkem dobře. Díky nimž se můžete vyhýbat nepřátelům a kombinovat je se střelbou, čímž dosílíte větší síly a nepřemožitelnosti (samozřejmě jen do času než se setkáte s lepšími protivníky). Ze začátku vaši nepřátelé nestojí ani za řeč. Vypořádáte se s nimi několika ranami a jejich umělá inteligence ani není na lepší úrovni, takže ani nečekejte, že se do vás nějak aktivně pustí. Vše ale jen ze začátku. Postupem času se budete muset více soustředit a vaši protivníci se budou objevovat ve větších počtech. No nic nového, ale nedokázal bych si hru představit se slabou hratelností.

Ovládání je trochu neuspořádané. Pohybovat se budeme pohybovat jako vždy, ale střílet budeme stisknutím x, přidržením x použijeme vylepšující zbraň s větší sílou, c - změna zbraně (pokud již nějaké máte) no a z děláte salta. To bylo vše o ovládání bojovníka. Dále můžete využít mapu, kterou zobrazíte stisknutím enteru.

Nic extra, nic k zahození. Někdy mezi těmito úrovněmi se nachází hra Metroid Redemption. Určitě si ji stáhněte a vyzkoušejte si to, co obdivují fanatici her z Nintenda, ale nečekejte nic perfektního. Hodnocení je sice celkem vysoko, ale nic to nemění na tom, že autoři od The Captain N Network nepřišli s ničím novým.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Marian | 25.09.07 v 21:29

Virus? Kecy nějakého nešťastníka z roku 2004! Speciálně kvůli tomu jsem si hru znovu stáhl a otestoval a... samozřejmě nic! Avast zahrabal, ale ani nepíp. Buď v klidu, je to super hra! :-)

o ou | 25.09.07 v 17:56

je to pravda s tiim virusem????????

kl[]l;p;.;@:;] | 31.03.05 v 08:04

uit8iytjk;ypk:d@ol0

BLIND | 20.03.04 v 17:05

Dobra hra a jako BONUS dostanete VIRUS UPLNE ZDARMA!!!!!!!!!Tak stahujte!!!!!!!!!!!!!!!!

Blister | 15.06.03 v 19:48

Endemit: myslet není vědět ;) Nikde není psáno, že hra běží v DOSu.

Endemit | 13.06.03 v 15:36

Myslel sem, že je to hra pro DOS, ale otevře se mi to v okně, to je normální?

Conan | 13.06.03 v 14:28

Byla to nějáká chvilková porucha. Už to po aktualizaci jde.

Conan | 13.06.03 v 14:24

Co to je za blbost? Kliknu na download a objeví se bílá stránka s jediným nápisem Došlo k chybi! Ne nespletl jsemse je tam chybi a ne chybě. O to ale nejde. já tu hru chci a nejde stáhnout! HELP!!

Šnycl | 12.06.03 v 21:05

Musím říct že tahle hra mě ohromila.Je prostě SUPER!!!!

Endemit | 12.06.03 v 19:43

SUPER! to je hustý, že ste sem daly tuhle hru! ani sem nečet recenzi a už ji du stahovat! Metroida sem viděl na konzoli Nintenda ve 3D a hustý grafice a slyšel sem i o tomhle 2D...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce