recenze

Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku

Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku

Fantasy real-timeová 2D strategie ve vašem prohlížeči? Takových tu už bylo. Serenia Fantasy se však snaží hráče zaujmout svým klasickým zjevem a hratelností. Pěkná grafika a jednoduchý přístup – jsou to aspekty, které hráče přilákají?
Ve vašem prohlížeči vás vítá svět Serenia fantasy. Vytvořte si hrdinu a vrhněte se do plnění questů, craftingu a putování po rozlehlé zemi se spoustou NPC postav a příšerek.

Tvorba vaší postavy je velmi strohá, jelikož na výběr máte ze tří tříd, a to pouze z těch nejběžnějších – válečník, lučištník a mág. S těmito třídami se vrháte do boje a nekončícího kolotoče questů.

A jsme tady. V naprosto novém světě nemáte ani raneček tvarohových buchet na cestu, ale znova opakujeme, že se jedná o naprostou klasiku. Budete chodit po různých lokacích, do kterých vás zavedou NPC postavy, respektive jejich požadavky, za které pak shrábnete haldu zkušeností, peněz a sem tam i nějaký ten item.

Čím vším je toto ozvláštněno? Musím říct, že… de facto ničím. Inventář se plní potiony na léčení a magií, ale vzhledem k síle nepřátel jsem ještě neměl potřebu po těchto lektvarech sáhnout. Zajímavější jsou itemy na bonusové zlato nebo přídavné zkušenosti, čímž se ovšem dostavuje celkem masivní expení. A jdeme ještě dál.
Jedním z kladů hry je ovládání. Obecně jde ruku v ruce s každou novou hrou orientace v prostředí. Mapka je fajn, i když jsou na ní i postavy, které vám quest nedají, ale v podstatě není potřeba. Hned od začátku je tu aktivovaný „track list“, kdy stačí jen kliknout na quest v pravé části obrazovky a už automaticky dojdete nejen k cíli, ale také za vás bude automaticky bojováno. Tedy, tak markantně líný jsem ve webovce už dlouho nebyl. Na jedné straně pohodlí a případně kamufláž v práci, na té druhé rostoucí pocit nudy a stereotypu.

Klasickou náplň (slovo stále se opakující) se snaží zachránit crafting. Nové brnění, zbraně a vůbec užitečné a silnější věcičky do výbavy získáváte touto procedurou. Velmi přehledně zjistíte to, co vám chybí a kde to sehnat nejlépe. Opět zapnete automatický pohyb, jdete na záchod a jste tam, kde potřebujete.
Nechybí ani osvědčený systém mountů, budete se moci přeměnit třeba na medvěda. Kouzla a skilly rovněž nechybí, ale opět jejich využití přebije základní útok, který se automatický opakuje. To všechno na mě působí nesmírně stereotypním dojmem.

Klasicky také působí grafika. Ono to 2Dčko skutečně dává dýchnout ke starým RPG titulům a celá ta atmosféra je doplněna fajn hudbou. V tom je také hlavní kouzlo hry. Celé se to tváří jako old-school záležitost a všechno tomu odpovídá. Jen jestli to dokáže udržet hráčovu pozornost na delší dobu, protože expení a postup je poměrně rychlý, zvláště když boje probíhají automaticky a bez vašeho zásahu. V tomto případě mi docela chybí nějaká, alespoň menší inovace nebo originalita. Na druhou stranu „klasičnost“ ve všech ohledech je to, co hra otevřeně přiznává. Hrát můžete zde


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku Serenia Fantasy - retro a klasika na každém kroku

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce