recenze

Pit of War

Pit of War

Vítejte do světa The Great Real. Krev, války, souboje a zbraně jsou základní věci, které hýbou tímto místem. Veďte skupinku gladiátorů, které čekají desítky soubojů a kde VY rozhodujete o jejich stylu boje.
Během registrace a výběru prvního otroka jsem se začal klepat strachy. Celkový styl hry připomínal tuctové záležitosti, kde máte hrdinu, chodíte na úkoly, občas se s někým dáte do křížku a kdo platí, ten jede a vyhrává. Totální opak a naprosto fantastický herní zážitek je pravdou.


Oči přechází
Dnes začnu u něčeho zcela jiného, než jsem zvyklý, a to grafikou a vizuálním stylem. Pit of War musí za sebou mít skupinu nebo jedince s naprosto fantastickou schopností vykreslit tak trošku zvrácený svět do absolutního detailu. Postavy, budovy, pozadí, všechno vypadá naprosto úžasně. Různí otroci/bojovníci, vybavení, ikonky schopností, a dokonce i obrázky během boje jsou dech beroucí a nic pro děti. Pokud vezmeme v potaz, že se jedná (ve své bázi) o textovou hru, musí být většině jasné, že tohle je něco jiného.

Otroku, jdi za mě krvácet
Vy jste vlastníkem nejdříve jednoho bojovníka, později jich přibude a vybíráte ze tří disciplín - War, Rage a Theatrics. Každá má detailně popsaný styl, různorodost a každý je absolutní originál. Krom těchto věcí, vybíráte i národ (osm nebo více). Každá rasa má také své plusy a mínusy. Kombinací je nespočet a skvělé je, že se právě tyto kombinace postupně více prohlubují a odlišují, jak hra pokračuje a váš gladiátor leveluje.

Jednoduché na ovládání a přitom úžasně propracované
Hlavní náplní budou souboje s ostatními hráči a některými speciálními NPC postavami. To, kde se jinde řeší, řekněme velmi zjednodušeným systémem (kdo má lepší čísla a vybavení vždy vyhrává), je zde opět jiné. Krom bohatého stromu schopností (větší damage, speciální útoky, skilly atd.) je to i možnost něco strategií a přístupu fightera v boji. Rozhodujete, v jaké fázi boje na ni přepne a co přesně bude dělat. Uvedu základní příklad:

1. Strategie – Začátek souboje – kolik aktivity na ni využije (3) - sek – cíl hlava – jak moc chce protivníka zabít (3)

2. Strategie – Jsem sražen na zem – 4 – úder – cíl noha – 5

Postupně získáváte čím dál tím více možností a kolonek pro jejich použití. Naučit se je všechny a využít ty nejlepší kombinaci s vaším vybavením, stylem a schopnostmi je už věc jiná a začátečníci tohoto žánru budou nejspíše ztraceni a budou se muset podívat na fórum pro rady. Kdo ale vytrvá, bude odměněn možností měnit skoro všechno a využít všechny silné stránky svých bojovníků.

Od atributů, přes schopnosti, výbavu, až po strategie, vše propojeno, skombinováno a skvěle využito.

Samotné boje v aréně a mimo ni (možnost plnit úkoly v hospodě, nebo se účastnit podzemních soubojů) probíhají automaticky a vy si přečtete pouze výsledek. Vypustit duši se během pořádné nakládačky dá, ale to neznamená konec jedné z postav. Můžete si ji za pěkný poplatek oživit. A pokud se vám povede to stejné, ale z druhé strany, pak dostanete jeden kousek speciálního platidla ve hře, ale k tomu se dostanu za pár řádků. Zranění jsou ještě běžnější, ty mají limitující účinek, hlavně co se týče zdraví. Můžete počkat, až se zahojí sama, nebo šáhnout do truhly se zlatem.

Vše se sice točí kolem boje, ale jelikož aréna vyžaduje speciální bojové body, které se pomalu doplňují, můžete plnit jednodušší úkoly v hospodě, zkusit underground souboje, vyzvat speciální NPC postavy, a pokud se vám opravdu daří, připojit se do turnaje těch nejlepších.

Výbava je další skvělá část obsahu. Krom grafické nádhery se zbraně, brnění a amulety, řadí do různých skupin, které svědčí více tomu stylu boje, rase apod. Opět obrovský prostor pro vytváření vašeho vlastního bojového stylu.

Pořádná F2P záležitost
V Pit of War existuje speciální platidlo, za které si kupujete více soubojů v aréně, výbavu, prostě všechno, pokud nechcete utrácet normální peníze. Tuto měnu si můžete zakoupit za peníze z vaší peněženky nebo… teď se podržte… za normální peníze ve hře. To je velká rarita a kurz není ani moc krvavý. Plus máte možnost vydělat na již zmíněném usmrcení protivníka. Free-to-play se zde stává skoro skutečností.

Jasné devadesátkové hodnocení a úžasný herní zážitek. Divím se, že hra není až tak populární, vyšla už na konci roku 2010, jelikož nabízí mnoho věcí nových a naprosto skvělé využívá zaběhnuté styly a obsahy. Grafické pozlátko a bohatá možnost přímo řídit strategii boje je obrovským trumfem. Začátečníci budou mít problémy a zuby jejich avatarů budou lítat kolem, ale to je už opravdu maličkost.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

pítr | 28.04.14 v 13:30

Výborná hra!.. Pro nějakou in-game měnu do začátku se registrujte zde: http://www.pitofwar.com/ref/a1t74942


galerie

Pit of War Pit of War Pit of War Pit of War Pit of War Pit of War Pit of War Pit of War Pit of War

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce