recenze

Miramagia

Miramagia

Ten, kdo se chce stát profesionálním kouzelníkem, by si nejdříve měl zkusit webovku Miramagia. Od magiče začátečníka, až po mocného… farmáře.


Žádný výběr postav, rozhodování mezi zlodějem, bojovníkem, vy jste prostě čaroděj. Minimální možnost rozhodování a výběr určitě zamrzí, ale na to je hra přímo stavěná. Jako hráč jsem o Miramagia nikdy neslyšel a svým způsobem jsem čekal řádné RPG v trochu dětském hávu, ovšem nečekal jsem, že se bude jednat o hardcore farmaření.

Mávni hůlkou a vyroste ti dýně
Přesně tak, hra je naprostým rájem pro nadšence pěstování, sklízení a magie. Převážná vaše činnost se motá kolem čtvercového pozemku, kde máte odkrytou část plochy a začínáte s pěstováním. První je mrkev, ale jak roste váš level, plocha na obdělávání a výběr roste. Budete se zabývat růžemi, dýněmi, nebo dokonce magickými rostlinami. To vše pro zisk peněz, který plyne z prodeje rostlin přímo u NPC postav, na trhu nebo skrz speciální úkol.

Mnoho hráčů by Miramagii zavrhlo kvůli naprosto neoriginální náplni, ale je tu něco, co dodává věci zcela jiný nádech. Je to právě magický svět, ve kterém se pohybujete. Veškerá aktivita pochází z rukou vaší postavy. Uznávám, že by bylo nejspíše jednodušší zasadit něco ručně, ale ono mávání rukou a čarování nevypadá až tak zle. Mimoto hra nabízí velké množství mimofarmářských činností.

Kouzli, zalévej a dělej si srandu z ostatních hráčů
Ano, kouzla se zde dají použít i na něco jiného než získávání půdy, urychlování růstu, apod. Některé druhy čar a kouzel jsou zde proto, abyste potěšili ostatní hráče, nebo jim udělali kanadský žertík. Miramagia je totiž absolutně nenásilná hra, nemůžete tedy očekávat souboje na život a na smrt, prostě děti a hračičky se zde budou královsky bavit.

Další boční aktivitou je váš drak. Toho je třeba pořádně krmit a tím si z něho vytvořit opravdu mocného tvora. Jeho zapojení do farmaření je možná přímočaré, ale, jak se dovíte níže, velmi důležité. Nakupování, vybavování speciální laboratoře pro zisk many na kouzla, předměty pro soukromou zahrádku, zalévání vesnického stromu, točení kolem štěstí a další zábavy slušně vyplňují herní náplň. Zní to zatím skvěle, že? No tak s tím je konec.

U hry doslova zestárnete
Dlouho, předlouho jsem nehrál tak rozvleklou záležitost. Bohužel se onen „běh na dlouhou trať“ vyskytuje právě u nejdůležitější činnosti a tím je farmaření. Krom toho, že asi polovina rostlin roste klidně dny, než můžete sklízet (i po použití urychlovacího kouzla), tak i získávání užitné plochy vyžaduje odklizení překážek a to ve vyšších úrovních vyžaduje... klidně i týden a více. Ne nedělám si legraci, a právě zde nastupuje váš drak, který dobu čekání ukrátí o slušná procenta, ale stále to trvá a trvá.

Vývoj vaší postavy se dá zjistit pouze výší levelu. Nezískáváte žádné speciální schopnosti a skilly. Když se na to tak zpětně dívám, tak jsem za to i rád, jelikož po dvou týdnech aktivního hraní jsem byl na úrovni 10 a další vypadala v nedohlednu. Mimochodem zisk zkušeností je ze sklízení rostlin a plnění hlavních úkolů.

Za prachy si koupíš svět
Hlavní artikl jsou zde peníze. Koupíte za ně naprosto všechno (kouzla, předměty, žrádlo pro draka) a jsou hnacím motorem volného trhu. Ten zde funguje naprosto excelentně. Nabízet a kupovat můžete veškeré rostliny, a pokud jste opravdu podnikaví, můžete zkoušet taktiku, kupuje levně, draze prodávej.


Miramagia je parádní farmařinou pro hráče, kteří nikam nespěchají nebo nejsou jednou nohou v hrobě. Nedočkavci se buď hře vyhnout, nebo šáhnou pro reálné peníze a tím i prémiové účty (bonusy jako rychlejší růst, lepší ceny, možnost měnit manu, jsou velmi znatelné a užitečné). Nadšené budou jednoznačně děti. Hra je absolutně nenásilná, kouzelná, svým způsobem i infantilní (opravdu v dobrém slova smyslu) a graficky na dobré úrovni. Od nás dostává slušných 75 %, ale jak říkám, není pro každého.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Miramagia Miramagia Miramagia Miramagia Miramagia Miramagia Miramagia

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce