recenze

Dragon Born

Dragon Born

Prosadit se na poli MMORPG webových her ze světa fantasy je dnes velmi nesnadný úkol. Dragon Born je dalším silným hráčem v silné konkurenci nebo pouze procházející kolemjdoucí?
Upřímně, dnes narazit na velmi kvalitní MMOPRG, které nejde v klasických šlépějích a nabízí něco jiného než ostatní, je spíše o náhodě. Dragon Born je přesně tou hrou, která perfektně těží ze zaběhnutých klasik a zabíjí jakékoliv novátorství.

Voják, mág, kněz, nebo ranger?
Čtyři výše zmínění hrdinové jsou vám k dispozici. Můžete si vybrat i pohlaví, ale to je bohužel všechno. Nic víc a to prosím pěkně po celou dobu hry, ale k tomu později.

Hra vás na úrovni 1 povede pěkně za ručičku až to lvl 15, kdy se začnou dít zajímavější věci než pouze plnění základních úkolů, které vás provedou pravidly, jak svět funguje, kde se vlastně ocitáte, a co všechno se dá podnikat v kůži dobrodruha začátečníka. Nováčci v tomto žánru budou mít radost a zkušení se nejspíše během první fáze podívají na pěkný film.

Hra opravdu vodí za ruku, jelikož questy se dají plnit skoro automaticky, kdy pouze vyslechnete, co máte udělat, navigace vás doprovodí na místo určení a automatický souboj také zařídí vše nutné.

Stoupáme levelem a likvidujeme svět
Jak se člověk rychlostí světla prokousává úrovněmi, začne zjišťovat několik věcí.

1. PvE je děsná nuda (až na instance). Veškeré nepřátelstvo vás málokdy ohrozí na životě. Je jedno, jestli v rámci úkolu útočíte na močálovitou příšeru lvl 3 nebo obra lvl 30, v drtivém případu už jste natolik silní, že ani desítka po sobě jdoucích oblud vám neudělá více než několik škrábanců.

2. Jakékoliv upravování hrdinů neexistuje. Samozřejmě máte možnost lootu předmětů nebo je nakupovat, ale vaše schopnosti a vzhled jsou pevně dány. Při lvl upu se vám body přičtou automaticky a změny oblečení a vybavení se také mění automaticky. Škoda

3. Kouzla a schopnosti se zlepšují v boji. Tak trošku ve stylu Elders Scroll světa (jenom jako příklad) se vám zlepšují schopnosti (v mém případě kouzla), čím více je používáte, tím více se v nich zlepšujete a ony se stávají ničivější a účinnější. Tento krok byla dobrá volba

4. Vše zatraceně dobře vypadá. Potěcha pro oko je tu velmi znát. Dragon Born má velký rozsah barev, designů tvorů, věcí, lidí a předmětů, přesto se hra nejeví jako přeplácaná. Stávalo se mi, že jsem nechal svého hrdinu pobíhat nebo jezdit na mountu po úkolech a vychutnával si různorodý svět. Ještě lepší pocit podpořila nadprůměrná hudba, i když není nic lepšího než si pustit něco Epic.

5. Každá novinka rychle zevšední. Jak hrou lezete, máte opravdu pocit, že s každým novým levelem hrdiny dostáváte něco nového. Ve většině případů tomu tak je. Dostanete mount, poté nové schopností, otevřou se vám nové možností úkolů, pak zase získáte nové schopnosti, můžete se přidat do guild, pak zase nové schopností, instance, nové předměty... prostě vždy na vás foukne novota… která ovšem strašně rychle zevšední. Je to hlavně kvůli malé výzvě PvE světa. Instance nejsou tak fádní, ale také se po čase začnou zajídat.

Dragon Born vás během několika prvních hodin nesmírně chytne. Budete si mnohdy vychutnávat vaše pobíhání světem, připojování se do bojů, plnění úkolů, protože vás požene vidina stále nových možností. Dokud ovšem tvůrci nevytvoří větší výzvy, brzo vás začne brzdit stereotyp a jednoduchost, která nebude poražena ani velkým výběrem předmětů a krásnou grafikou… nebo rybařením.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Dragon Born Dragon Born Dragon Born Dragon Born Dragon Born Dragon Born Dragon Born