recenze

Lost of Legend

Lost of Legend

Lost of Legend otevírá svůj svět pro všechny dobrodruhy, kteří se nebojí jednoduchého postupu a instancí s výzvou. RPG, které chytne a už nepustí, nebo další do tuctu? Pojďte se s námi podívat.
Hra vám po jednoduché registraci nabídne pouze tři třídy hrdiny. Jsou to bojovník, mág a kněz, nechybí ani výběr pohlaví. Nejedná se o kdovíjak bohaté zboží, ale aspoň potěší, že každý hrdina má své použití, hlavně ve skupinách.

Jednoduché levelování
Systém a jádro Lost of Legend je jako většina moderních RPG her. Získáváte úkoly, které většinou spočívají v dojití na určitou pozici, pokecání s tou či onou NPC postavou a zmlácení určitého počtu nepřátel. K dobru věci je, že questů je opravdu pořádné množství. Na druhou stranu zkušeností, které za kladné splnění dostanete, je obrovské množství a na úroveň 40 se zde dostanete za takovou slabou hodinku. Maximální lvl nyní činí 80, ale druhá půlka už dá naštěstí zabrat.
Pro líné hráče je Lost of Legend výbornou zábavou, většina akci se řeší automaticky – běh, souboj i kouzla – a většina PvE ve volném světě není zrovna obtížnou záležitostí. Je zde tedy něco, co činí dobrodružství a zábavu výzvou?

Instance jsou paráda
Ano, instance jsou zde opravdu skvělé, na rozdíl od okolního světa. Instance je místo, kde se na vás v uzavřeném prostoru vrhne horda nepřátel a nějaký ten boss, kterého skolit, aspoň zde, vyžaduje nejenom důvtip, duchapřítomnost, ale i slušnou dávku strategie. Aspoň z pohledu mága, za kterého jsem hrál. Bojovník možná ustojí několik ran, ale magič musí kombinovat kouzla a stále se pohybovat. Pokud se jedná o válčení ve skupinách, je vše ještě zábavnější, díky pozici každého hráče – mlátič mlátí a pije lahvičky se zdravím, aby udržel nepřátele ve slušné vzdálenosti, kouzelník hází jedno mocné kouzlo za druhým, až se podstata samotného světa otřásá a kněz to všechno léčí, podporuje, popřípadě vezme něco po hlavě, pokud se to dostane příliš blízko.

Moc bodů na rozdělování nebude
Váš útok a kouzla se zlepšují automaticky, tedy používáním. Zatím se nejedná o nic zajímavého, jelikož postup o vyšší level jednoho kouzla trvá velmi, velmi dlouho a člověk si toho ani ve výsledku nevšimne. To stejné platí i u zlepšování postavy při přechodu na další úroveň. Jediné, co řídíte, je fyzická a magická obrana, tam už musíte investovat. Zajímavou částí jsou bonusy, ty můžete mít všechny a kombinovat je, ale pro jejich uplatnění je třeba splňovat určité podmínky, které nejsou vždy jednoduché a dodávají tak trochu jednoduchosti potřebnou obtížnost a motivaci.

Dnes už opravdu není jednoduché vytvořit RPG webovku, která by byla ošklivá. Lost of Legend se řadí mezi nadprůměrné hry v kategorii visuální stránka a některé detaily si budu pamatovat do dnes. I monstra jsou různorodá a nabízí rozšíření vaší fantazie až za hranice bizarnosti. Množství předmětů potěší každého sběratele, ale craftování se příliš nepovedlo. To jsou sice detaily, na kterých moc nebazíruju, ale někdo je přímo vyhledává. Celkové mírný nadprůměr, který by dostal i nějaký ten bodík navíc za podařenou hudbu.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Lost of Legend Lost of Legend Lost of Legend Lost of Legend Lost of Legend Lost of Legend Lost of Legend Lost of Legend

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce