recenze

Year1K Quest

Year1K Quest

Přidejte se na stranu jednoho z válčících rodů a začněte dobývat četná území pouze pro sebe. Základem je vybudovat silné vojsko a dostatek energie na jednotlivé bitvy. Vzhůru do boje!
Přejděme hned k tomu hlavnímu, co se bude ponejvíce dít – vlastní souboje. Ačkoli úvodní mapa vypadá nepřehledně a je poměrně široká, dá se v ní dobře zorientovat na základě questů, respektive pomocí ikonky označující questy. Skrze tu se totiž automaticky dostanete k aktuálnímu odemknutému boji a postupně tak budete obrážet jednotlivé lokace a celá království.
Pokud jde o samotný boj, který se následně spustí, sestává se z neustálé produkce vojáků, s kterými se snažíte ztéci hrad soupeře, který logicky dělá to samé. Střetávají se tak dvě vojska a ze vzájemné řežby vzejde jeden, který ukořistí vlajku a vyráží na cestu zpět. Jde tak o to zkrátka silou přetlačit soupeře. Prostý princip „valím vojáky, co to dá“ doplňuje možnost vaší vlastní střelby, čímž se lze zbavit nebezpečí brzo a z dostatečné dálky.
S každou bitvou vám ubude jeden dílek energie, ale myslím, že jí je dostatečné množství. Samotný styl hry totiž není tak hutný, abyste u něho zůstali sedět několik her v řadě. Spíše by se uplatnil na nějakou flashovku. Naštěstí je tu ovšem několik prvků, které činí z titulu příjemnou záležitost na občasné hraní.

V první řadě to jsou různé nákupy a vylepšování. Od nákupu a upgrade jednotek až po stavbu obrany vašich získaných hradů a kouzel. Už v této sféře se uplatňují mikroplatby, kdy si třeba některé levely jednotek zpřístupníte jen za FB kredity. Nicméně jsem neměl pocit, že bych si nevybral a chtěl platit. Všechen nový výzkum trvá celkem dlouhou dobu, takže nezapomínejte soustavně něco nového produkovat. A bude toho k nákupu opravdu hodně, neboť postupně získáváte další hrady pod svou nadvládu. Naštěstí je tu docela dost peněz na všechny ty legrace.
A přátelé? Budou nejspíše potřeba na odemykání dalších úrovní. V první vlně je ovšem stačilo jen pozvat, ne potvrdit pozvánku. Bug? Doufám, že ne.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Year1K Quest Year1K Quest Year1K Quest Year1K Quest Year1K Quest