recenze

Monstermind

Monstermind

Domy, obchody, ulice, věžičky a monstra…. spousta monster. Nováčci z Bossa Studios přináší stylovou budovatelskou strategii Monstermind, která se nejspíše stane překvapením měsíce.
Co mám rád na Facebook hrách je volnost. Ovšem zde ji dostanete více než hodně. Celá hra je rozdělena do dvou částí. Ta první je o takovém klasičtějším budování města. Stavíte domky pro obyvatele, obchody a továrny pro vydělávání peněz a … obranné bunkry, věže, tanky? Tady začínáme dostávat plné dávky originality. Monstermind je totiž hlavně o využívání monster k ničení města vašich kamarádů.

Vaše domovské městečko bývá pod útokem často. Hlavně čím více přátel, tím více nepřátel. Ovšem vy můžete vracet útoky stejnou mincí a při návštěvě civilizace vašich sousedů můžete nakoupit některá vlastní monstra a poslat je na zteč. Čím více ničení, tím více zkušeností a peněz.

Nejspíše budete mít obavu z rekonstrukce města. Ona se ta poničená nebo zničená místa musí opravdu dát do kupy, jinak nevyděláte, a pokud nemáte obyvatele, tak se ani neubráníte. Tuto část autoři naštěstí vymysleli přímo mistrně. Opravy jsou zde doslova za pakatel. Kompletně zničené město může vstát z popela za pár babek. Možnost tak levného opravování nedělá ze hry starost, ale radost, protože jinde člověk prostě škudlí, kde se dá a čeká a čeká.

Další obsah by se dal shrnout jako klasický. Sbíráte různé předměty, které se mohou vyměnit za další domky nebo monstra. Mise a úkoly tu jsou znázorněny pomocí krátkých a krásných filmečků.

Na začátku jsem zmínil volnost. Monstermind je asi nejvíce svobodná hra za poslední dobu. Neexistuje zde žádná energie, sotva se vám stane, že vás bude brzdit nedostatek financí a na rozšíření parcel kolem města se dá opravdu vydělat bez potřeby utrácení reálných peněz = obrovské plus.

Grafická a zvuková stránka hry je zlatá. Animace, detaily barvená paleta, to vše spolu nádherně spolupracuje a vytváří parádní visuální kabátek, který má vlastní styl a šmrnc.

Hra se při mém testování potýkala s určitými technickými problémy, které často ústily ve výpadky a to až několikahodinové. Nejspíše se v budoucnosti nebudou opakovat, ale mně to až takovou radost neudělalo a výsledné ohodnocení bylo ovlivněno.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Monstermind Monstermind Monstermind Monstermind Monstermind Monstermind

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce