recenze

Championship Manager: Rivals

Championship Manager: Rivals

Dostáváte možnost trénovat a spravovat váš oblíbený fotbalový tým, takže ukažte, jací jste stratégové a jak se vypořádáte s ostatními mančafty. Získávejte zkušenosti na odemknutí nových možností a získávejte peníze na přestupy hráčů. Skutečné týmy, skuteční hráči, skutečná zábava.
Nejdříve je třeba si vybrat tým. K dispozici jsou nejznámější a nejlepší ligy, takže nechybí anglická, italská, španělská, francouzská… a v nich aktuální týmy. Od této chvíle závisí úspěch týmu a splnění očekávání majitele jen na vás.
První věc, které jsem si všiml, jsou soupisky. Ty nejsou úplně aktuální a poslední přestupy tu nejsou reflektovány, takže v mém případě Agüero a Forlán vesele nastupují za Atlético místo za Manchester City, respektive Inter Milán. Ale budiž. Nakonec transfery s hráči můžete dělat i vy, ale o tom později.
Hlavní náplní hry je absolvování zápasů za vašeho mistrného určení hromady věcí.
Před každým zápasem musí následovat trénink, který doplňuje staminu týmu a tím výkon hráčů. Tento aspekt spotřebovává peníze a trvá nějaký čas. Položky tréninku vybírejte nějak logicky, neboť některé dávají bonus, takže máte za méně času a peněz rychleji natrénováno.
Dále pak určení formace a hráčů v ní. Nová rozestavení, ofenzivní i defenzivní, se odemykají s dosažením nového levelu. Také ne každý hráč se hodí do nové taktiky. Správné pozice poznáte podle barvy hvězdiček a rovnou říkám, že červená není dobrá volba postu.
A v neposlední řadě další taktické prvky, jako celková mentalita týmu (všechno do útoku nebo bránit), průniky po křídlech nebo středem či hraní ofsajdové pasti.

Po těchto radostech můžete nastoupit k zápasu. Ten se odehrává automaticky a jeho průběh lze zrychlit. V poločase lze zasáhnout do sestavy, vystřídat a vlastně všechno to naplánované zcela změnit. Hezká možnost, a když vidím podle popisků během zápasu, že to tamten záložník mrví, vystřídám ho, dám útoky po levém křídle a zápas otočím, možná je to jen náhoda, ale mám z toho radost :n).

Po zápase shrábnete prachy, zkušenosti a jdete povětšinou znova trénovat, poněvadž hrát dva zápasy po sobě bez doplnění staminy není vždy nejlepší nápad. Ale pokud máte nějakého slabčáka doma, můžete to zkusit. Zkušenosti odemykají nové formace, tréninkové možnosti a i třeba sloty na trénink.
Peníze pak krom trénování slouží k nákupu hráčů. V položce transfer můžete navolit post, národnost a kvalitu hráče s tím, že váš skaut vás informuje o nalezených hráčích. Můžete trejdovat buď přímo, nebo právě za peníze. A řeknu vám rovnou, že za kvalitu alias počet hvězdiček se platí.
Prošli jste sezónou? Blahopřeji, můžete si vybrat nový tým, nebo pokračovat ve stejném klubu. I při změně týmu vám zůstanou získané peníze. Celkem slušná hra pro fandy managerů bez větší nutnosti přátel. Ano, můžete s nimi hrát zápasy a získávat další odměny, ale osobně mi tento aspekt přišel dosti upozaděn a hlavní náplň je jinde. Takže pěknou zábavu.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

nn | 08.01.12 v 18:14

somarina


galerie

Championship Manager: Rivals Championship Manager: Rivals Championship Manager: Rivals Championship Manager: Rivals Championship Manager: Rivals Championship Manager: Rivals Championship Manager: Rivals

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce