recenze

Under Fire

Under Fire

Když lidstvo začalo objevovat vesmír a kolonizovat nové planety, tak ještě netušilo, že nově objevené formy života budou pěkně nepřátelské. A to není vše.
Vítejte na své kolonii a základně, ze které budete řídit své operace. Úkol je jednoduchý, vybudovat fungující městečko, připravit armádu a vyhrát každou bitvu. Vše se hlavně bude točit kolem surovin - kovu, krystalů pro stavění, výzkum a tvoření jednotek, a poté paliva, bez kterého nebudete moci splnit mise nebo útočit na ostatní hráče.



Vaše základna není až tak o tvoření městečka, ale o postavení budov, které mají svou danou funkci. Budete potřebovat továrny, výzkumná střediska, kasárna pro různorodé jednotky, ale také ubytovny pro civilisty. Jedno vám hned ale řeknu, je zde draho. Většina konstrukcí a výzkumu si vyžádá obrovské investice a je tak před vámi trocha čekání. Ale mám pro vás dobrou zprávu, o tomhle hra až tak není. Přednost je zde dána boji a úkolům.

Na výběr je tu hned několik možností. Můžete se pokusit pohnout trochu v příběhu a splnit hlavní misi, můžete zaútočit na jiné hráče, prozkoumat několik sektorů, a pokud bude nutnost, zakročit silou nebo si počkat na speciální událost, která nabízí hromadu bojů a s tím i různé odměny. Under Fire umí celkově být velmi štědrá hra, pokud hrajete aspoň trochu chytře a nikam se neženete. Drtivá většina věcí (až na pár baráků) se dá sehnat a i speciální jednotky, které jsou mnohem silnější než obyčejné a dají se „pouze“ koupit za peníze, mohou být získané jako speciální odměna nebo dárek (hlavně onen event).

Takže jaké jsou ty boje? Buď útočíte, nebo bráníte, záleží na úkolu nebo náhodě. Vždy vyberete jednotky na startovní pozici a zbytek proběhne automaticky. Přesto je ale většina věcí na vás. Kromě vylepšování jednotek na základně, aby byly připravené, i jejich taktické rozmístění může znamenat rozdíl mezi výhrou a prohrou. Také tu jsou speciální útoky, které můžete vyrobit a použít (štíty, uzdravování, raketový útok, minometná palba,…) a jejich použití ve správný moment může být klíčové.

Under Fire je z mého hlediska báječná hra. Kromě obrovské náplně a výzvy nabízí i technicky vyspělou Facebook hru. Hra může rychle odradit, pokud chcete mít za týden hotovo a být na špici, nehodí se vůbec pro casual hráče, ale jestli vám nevadí hodně vysoká obtížnost a ona kombinace sci-fi a strategie, myslím, že se ve hře potkáme.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

1Laugher

1Laugher | 12.04.18 v 14:45

Under Fire je z mého hlediska báječná hra

Laugher

Laugher | 31.07.15 v 02:39

Vesmír


galerie

Under Fire Under Fire Under Fire Under Fire Under Fire

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce