recenze

Alone, Under Strange Night

Alone, Under Strange Night

Zjevení neznámé ženy uprostřed silnice během jízdy není právě běžná dopravní situace. Ze zdemolovaného auta vyváznete bez zranění, ale s podivnými myšlenkami v hlavě, co to vše mělo znamenat, a s nepřijemným tušením o vaší dceři, která byla z auta nejspíš unesena. Kým, proč a kam se dozvíte v průběhu hraní.
Už nejde jen o to najít dcerku. Pološílená sekta má své plány a pokud jim zkřížíte cestu, o čemž netřeba pochybovat, bude vás stíhat jeden problém za druhým. Dobrá zápletka pro dobrou adventuru, což?

Náš hrdina na nic nečeká a hned začne hledat všelijaká vodítka a stopy, které mu pomohou směřovat jeho další kroky. Bude k tomu potřebovat plné kapsy nejrůznějších předmětů a mozkové závity vyhnané na maximum. Aktivní objekty můžete buď sebrat, nebo prozkoumat. Možnost vám hned nabídne kurzor a pak už stačí jen kliknout. Některé informace vás mohou lehce navést k řešení hádanek, ale zpravidla vám jen bude sděleno, že Alex momentálně nechápe, k čemu to či ono slouží. Ač se jedná o adventuru, hra má solidní spád, jelikož podstatu řešených rébusů odhalíte rychle a správnou kombinaci o chvíli později. To vás jistě posílí do dalšího dění, kdy budete třeba bezcílně bloudit a uchýlíte se k jedné z nejneoblíbenějších herních variant „zkoušet všechno na všechno“.

Příběh se odehrává skrz filmové sekvence, které dávají hře punc něčeho lepšího a sympaticky doplňují ponuré prostředí táhnoucí se celým titulem. Ani 3D grafika nevypadá úplně nejhůř, a tak si tento kousek vaši pozornost a větší místo na disku jistě zaslouží.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

kiki | 24.11.08 v 11:05

jde vám to někomu?


galerie

Alone, Under Strange Night Alone, Under Strange Night Alone, Under Strange Night Alone, Under Strange Night Alone, Under Strange Night