recenze

Knights of Rose

Knights of Rose

Taktická RPG hra, ve které se zhostíte úkolu vybudovat prosperující království a ukážete, jak silné máte vojsko. To vše zabaleno do příběhu o princezně, kterou musíte zachránit.
Stavte království, bojujte s nově rekrutovanými hrdiny a vojáky a… zase stavte království.
Stáváte se panovníkem, který ve snaze získat princeznu začíná bitvu proti zlému „kančímu“ králi. Vaše snažení je rozděleno do několika fází, které budete opakovaně plnit a obhospodařovávat. V první řadě je to vaše země a království. V něm má ústřední postavení váš hrad. Jakožto hlavní stavbu ji budete upgradovat pro větší zisk a nové možnosti staveb – s určitou úrovní se vám odemknou nové možnosti rozvoje, najímání vojáků apod. Vždy jsem byl nějak překvapen osvěžujícím prvkem hry. Na to potřebujete peníze a zkušenosti. Hlavní příděl bývá z plnění questů, ale také z tréninku hrdinů a bitev. Předtím se však ještě vrátím k budovám. Postupně si zpřístupníte objekty na trénink a léčbu vojáků, pole na produkci potravy pro obyvatele či domeček na zisk nových obyvatel, abyste z nich mohli produkovat právě vojáky. Všechny tyto položky jsou přehledně umístěny v horním panelu, takže jednoduše vidíte, čeho máte nedostatek a na co se zaměřit.
Do druhé dominantní složky hry, kterou jsou boje, potřebujete hospody, a tedy příslušný level hradu. Nemějte strach, questy vás celkem dobře vedou. V hospodě si najmete první hrdiny. Zde už začínají hrát roli první strategické prvky. Každý z vašich heroes představuje jiný typ jednotky, a tak je třeba hlídat si odolnost soupeře a využívat jeho slabostí. K tomu vám slouží položka před samotnou bitvou, ve které si zvolíte formaci a bojové složky v ní. Další výhodu v boji lze získat aplikací zbraní vašim hrdinům.
Pokud jde o samotné boje, po spuštění do nich nemůžete zasahovat. Lze je přeskočit a vidět okamžitě výsledek. Je třeba zmínit fakt, že každá bitva vás stojí jakýsi praporek. Ty se od minima 40 kousků doplňují, ale plněním questů, otevíráním truhlic (vším mě hra provedla sama) jsem jich nasbíral celkem solidní množství (přes 220).
Postupně se boje stávají obtížnější a vy zjišťujete, že potřebujete lepší hrdiny, lepší vojáky, lepší budovy, lepší hrad, více zkušeností… Tím se kruh akcí uzavírá a vy budete mít snad vždy co dělat. Zábavná je možnost uvěznit nějakého jiného hráče, čímž získáte další zlato. Zlato můžete také těžit v dole. Opět vás však někdo jiný může vykopnout. Určitě je to velmi povedený kousek.

Celkově jsou všechny aspekty hry docela provázáné. To je na jedné straně fajn, na druhé straně se vám v pozdější fázi hry stane, že budete mít nedostatek zkušeností na upgrade a postup se o kus zpomalí.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose Knights of Rose

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce