recenze

I AM PLAYR

I AM PLAYR

Přicházíte do fotbalového klubu FC River Park a máte před sebou celou kariéru profesionálního sportovce. Budete tvrdě makat a stane se z vás hvězda, nebo se z vás stane hráč na odpis vymetající divoké párty? Vyberte si.
Zcela odlišná a originální hra, která mě v záplavě Facebook her naprosto dostala. A to díky třem věcem – spousta střihových videí, vaše aktivní zásahy jak do dění zápasu, tak do rozvíjení kariéry, a váš příběh. V této hře se stáváte hráčem, který zkrátka nezíská nic, co si sám aktivně nevybojuje.

A teď konkrétně o čem mluvím. Nejdříve videoklipy. Ve většině her narazíte na nějaký filmeček pouze v začátku nebo při nějaké veledůležité události v počáteční fázi hry. Zde je to jeden z hlavních atributů. Od podpisu smlouvy, první krůčky v kabině až po taktické řvaní trenéra v kabině je všechno formou videí. V této hře navíc vystupujete sami za sebe, takže všechny emoce a dění budou probíhat pěkně z očí do očí.
Pro vytvoření ještě reálnějšího zážitku si užijete také webové stránky jednoho fanouška, fotbalový televizní pořad nebo zprávy v mobilním telefonu. Je pravda, že po delším hraní se některá videa opakují (zvláště pokud pořád prohráváte), ale s tím se dalo předem počítat.

Teď se podíváme na příběh. Na určitých místech budete vyzváni, abyste se rozhodli tak či ona. V podstatě tu existují dvě dějové linky, kdy budete buď tvrdě makat a možná se stát za kapitánem Danny Deansem, nebo budete chodit pařit s frajírkem Billym Laidlawem. Na začátku velmi originální pojetí s důrazem na vlastní volbu. Předpokládám ale, že se budete chovat slušně a ne flámovat. Za řekněme ponocování s dívkami dostanete penalizaci v podobě navýšení fitness bodů potřebných pro hraní zápasů, o čemž se zmíním posléze, ale rozhodně vás to nepotěší.

Teď asi to nejlepší. Zápasy se neodvíjí jen tak, ale přímo do nich aktivně zasahujete. Jakmile se vytvoří nějaká gólovka, jdete do akce a musíte zamířit, určit sílu střely a včas vystřelit. Ó jak vzrušující jsou okamžiky vstřelení gólu na 3:2 v 89. Minutě – paráda. Nutno říct, že bez vašich branek tým prostě vyhrávat nebude, takže doporučuji trénovat. Brankové situace se samozřejmě zase po nějakém čase opakují a po delším hraní už i někdy víte, kam balón přiletí, jakou máte chvilku na střelu a nebudete zmateni jako na začátku. Nebojte, spraví se to.

Také v oblasti tréninku nastupuje na scénu vaše vlastní aktivita. Zlepšujete se ve třech základních atributech – kličkování, přihrávky, střelba – přičemž každá z těchto oblastí má svou vlastní minihru. Opět jste na řadě vy a myší se snažíte přesně mířit a trefovat vyznačená místa (přihrávky), otvory (střelba) nebo stopovat ukazatel (kličky). V každé disciplíně dosahujete body a získáváte poháry, které vylepšují vaše vlastnosti, což v pozdějším hraní, kdy odemykáte stále obtížnější verze disciplín, není lehké.
Hraní těchto miniher vás stojí energii, která se sice doplňuje pomalu, ale během dne lze natrénovat a hrát i několik zápasů, pokud budete plnit bodové limity a počítat jejich výhodnost. Do zápasu jdete po dosažení tzv. Match Fitness, která se mění podle aktuálního soupeře nebo penalizováním po nočním flámu v baru :-).

Graficky se pohybujeme na půdě 3D, čili si pro hraní budete muset nainstalovat Unity Web Player, k čemuž můžete být vyzváni. Při zápase okolní hráči působí staticky a poněkud „papírovým“ dojmem, ale to nic nemění na mém nadšení z originální a neotřelé hry, kterou si máme možnost na Facebooku zahrát. Nechybí samozřejmě mikroplatby za speciální mince na nákup kopaček zlepšující atributy. Ale za své výkony a udržení v týmu nějaké postupně dostáváte, navíc jsem teď od Nike dostal úplně parádní kopačky, takže mikroplatby neřešit. Ani vy to neřešte, vyzkoušejte a hrajte!

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 04:01

1

lada pavlik | 17.01.14 v 03:17

potrébuju to na istálovat porad mé to vicházuje céli počitáč nám wíndous xp jesli nužete mi poradit deku ju za odpoved na l.pavlik@centrum.cz nebo p.ladislav@centrum.cz dekuju za odpoved

Tomáš | 01.07.12 v 15:33

co mam robit ak mi nejde spustit hra.zacalo sa mi v nej velmi darit.akurat som podpisal zmluvu s nike a zrazu mi to odvtedy iba loadinguje a nejde nic


galerie

I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR I AM PLAYR

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce