článek

Sraz Freegame.cz - léto 2010

Sraz Freegame.cz - léto 2010

Jednou za čas má nejvyšší vedení Freegame.cz neznámé nutkání seskupit a vidět všechny redaktory, korektory, překladatele takzvaně naživo. A tak se pod záminkou dobrého jídla a pití sjíždíme z různých míst republiky do alfy našeho serveru, do výchozího bodu, do matrixu celé Freegame. Zkrátka do Freegame kanclu. Další, na nápady bohatý, sraz je za námi.


17. 7. 2010, toť datum, kdy bylo nerušené letní povalování přerušeno cestou do Prahy na Anděl, odkud se na nás již z dálky šibalsky usmívali Hynek Žalčík a Petr Vadlejch. V tu chvíli jsem už tušil, na rozdíl od nováčka v naší redakci Štěpána Plachého, že dnešní odpoledne nebude jen samá práce, ale i spousta zábavy ve freeware a Freegame stylu.





Při příchodu do hlavní kanceláře jsem s potěšením kvitoval slibované jídlo (chlebíčky) a pití. Jelikož účast byla co do počtu nízká, myslel jsem, že ona pracovní část srazu bude obnášet zpracování množství potravin i za chybějící kolegyně a kolegy. K jídlu se přidalo ještě pár přednášek šéfredaktora a jeho zástupce, takže jsem se zas tolik nespletl. Co bylo jejich náplní zde nesmím ani naznačit, ale vězte, že to brzy uvidíte sami a nebude toho málo. Jakýmsi sjednocujícím mottem bych určil slovo „dynamika“. Po diskusích, polemikách, vysvětlujících reakcích a nových táců s jídlem přišla na řadu soutěž. Soutěživým jedincům dokonce samým vzrušením a výskoky nadšení spadlo rajče z chlebíčku.





Klasická trojkombinace her představovala závodní Ski Challenge , logickou Match Jewels a rovněž logickou Orb Wars. Při první disciplíně jsem pochytil dva postřehy. Ten důležitější je, že zástupce šéfredaktora Petr Vadlejch je ve sjezdovém lyžování SCH považován na velké eso. Druhým poznatkem bylo, že se mu nemám smát při pádu, když mně se v zápětí stane to samé.







První disciplínu vyhrál Štěpán, avšak na řadě byla má silná disciplína – Bejeweled. Tu jen těsně vyhrál Hynek (přede mnou). Orb Wars byla evidentně zmanipulovaná záležitost, takže jsme se po další debatě rozhodli pro pětiboj. Icy Tower byl zavržen, a tak jsem dílčími úspěchy ve Speed Trucks a Mortanoidu oslavil i celkové vítězství (děkuji, děkuji…). Další stupně vítězů obsadili Štěpán a Petr společně s Hynkem. Poražený byl jen ten, kdo nepřijel, protože cen bylo dost. Klání bylo těsné, rozhodovali setiny, silné nervy a emoce na uzdě. Vidíte, čím se skupina dospělých lidí může bavit. Tomu já říkám profesní deformace.





Kulečník měl představovat malé zpestření, nakonec nás všechny s přehledem porazil Štěpán. Ne snad, že bychom neuměli přiznat porážku, ale křivé tágo, je křivé tágo.





Ceny byly rozdány, novinky a soutěže pro čtenáře probrány, odsouhlaseny a nachystány, takže ještě chlebíček na cestu a v klidu plni zážitků a dojmů jsme se rozešli a rozjeli do svých domovů.







Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 02.08.2010


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Jenda97

Jenda97 | 26.07.16 v 22:20

Takové srazy by se měly konat častejc

phanka

phanka | 16.04.15 v 15:05

freegame je super

DoDoTom68

DoDoTom68 | 11.06.14 v 07:25

super stretnutie Freegame.cz©