článek

Nejlepší hry pro váš mobil zdarma

Nejlepší hry pro váš mobil zdarma

Už to budou tři měsíce, co je na FreeGame v provozu sekce mobilních her. Sesterský web Freejava.cz vám denně přináší ty nejlepší hry (a občas i aplikace) pro vaše telefony. Přesně dnes slavíme výročí – číslo her v databázi se konečně přehouplo přes stovku. Není lepší příležitosti, jak si připomenout ty nejlepší kousky.

Orion Squad I: Mission Asteroid



Konečně máme na Smartphonech nějakou tu vesmírnou střílečku se všemi těmi asteroidy, lasery a mohutnými explozemi (samozřejmě s odpovídajícími zvuky, ač ve vzduchoprázdnu). A jakou! Na freeware bych jí tedy na první pohled rozhodně neodhadl. Stanete se v ní pilotem vesmírné lodě, kterému se při plnění důležité mise připlete do cesty meteorický roj a protože čas letí, je nutné místo objížďky (oblétky?) prokličkovat přímo skrz něj. Což probíhá tak, že na displeji vidíte jakousi vesmírnou silnici, ohraničenou zelenými body, v níž je spousta různých asteroidů, které se šinou směrem na vás a kterým se musíte vyhnout, případně je zničit. To ale není tak snadné, protože máte omezený počet nábojů a i když sem tam mezi meteory najdete i zásoby, rozhodně si hraní nepředstavujte tak, že budete jen zuřivě mačkat „fire“.



recenze / download







Frozen Bubble



Zmrzlé Bubliny. Že vám to něco říká? Aby taky ne, jedná se o známou a kvalitní open-source pařbičku, populární především mezi uživateli operačního systému Linux. Ovšem nejen mezi nimi, Frozen Bubble je totiž naportována i pro všemožné jiné systémy a kromě kupříkladu Mac OS X si jí nově můžeme zahrát i na telefonech s operačním systémem Symbian. Herní princip je mimochodem jednoduchý – prostě střílíte různobarevné bubliny tak, abyste spojili tři od stejné barvy, ty se pak odlepí a spadnou (a s nimi všechny, které jsou na ně nalepené zespoda).



recenze / download





Townsmen Racing

Představovat sérii Townsmen by se rovnalo nošení dříví do lesa – snad každý, kdo si do mobilu stáhl nějakou hru, se s rodinkou těchto strategií setkal. Ovšem pozor – kromě čtvrtého dílu (vychází v současné době v komerční verzi; na freewarovou si budeme muset nějaký ten pátek zase počkat) jsme se před nedávnem dočkali také žánrové odbočky v podobě Townsmen Racing. Právě tu vám nyní přinášíme zcela zdarma ke stažení.



recenze / download





3D Nine Hole Golf



Golfových titulů je na mobilních zařízení tolik, že by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Na druhou stranu se to málo zatím představilo v kvalitě, kterou by mohly jiné sportovní hry závidět. 3D Nine Hole Golf tato slova jen potvrzuje. První, co vás upoutá, bude bezkonkurenční 3D grafika. Modely postav, okolí – vše zpracováno do nejmenších detailů. Obdobně puntičkářští byli tvůrci i co se hratelnosti týče. Hra vychází ze skutečnosti, takže rozhodně nečekejte žádnou jednoduchou arkádu, kde „přijdete a praštíte“.



recenze / download





Horse & Pony - My stud farm



Jen někteří z nás mají to štěstí, že si mohou dovolit mít doma koně. Díky novince z dílen Handy Games si ale může koně pořídit každý. A nemusíte se bát, že by s virtuálním hřebcem nebyla taková sranda jako se skutečným. To sami pochopíte už po pár minutách strávených ve společnosti Horse & Pony - My stud farm. O co jde? Hra je klasickou strategií. Staráte se o chod farmy – zajišťujete, aby měli koníci co jíst, pít a aby se ve stájích vzájemně nepobili. Vše ale něco stojí, takže musíte někde vzít peníze na péči o své svěřence.



recenze / download





Kamyran's Eye



Byl takhle jednou jeden hrdina, který vlastně nebyl hrdina, ale docela obyčejný člověk. Pak ovšem přišli tři zlí kouzelníci a jak už to tak bývá, okolí jeho rodné vísky začaly křižovat desítky zlých potvor a on byl nucen vzít do ruky kladivo a jít nadrtit pár živých i nemrtvých lebek. Ono drcení probíhá velice šťastnou formou – Kamyran's Eye je totiž taková mobilní variace na roguelike hry. To znamená, že scenérie i dungeony jsou náhodně generovány, hraní probíhá na tahy (ovšem ne zdlouhavě ve stylu tahových strategií, prostě vy se pohnete o čtvereček => potvory se pohnou o čtvereček) a máte v podstatě volnost v plnění hlavního questu – totiž hledání a zneškodnění tří zlých kouzelníků.



recenze / download





Townsmen 3



Německá firma Handy Games se po právu řadí mezi nejlepší vývojáře her pro mobilní telefony. Stačí jmenovat jen jednu z perel, které mají na svědomí: báječnou strategii (spolu s Age of Empires jde o jednu z mála „opravdových“ strategií na v javě) Townsmen. Dočkali jsme se již tří dílů, jeden byl lepší než druhý… ale bohužel byly všechny vydány pouze komerčně. Takřka rok po vydání třetího dílu jsme se ale dočkali freewarové edice. Townsmen 3 byl uvolněn zdarma ke stažení, a to ve verzi prakticky pro všechny telefony.



recenze / download





Transport Tycoon Deluxe



Klasika jménem Transport Tycoon si to míří na Palmy a Pocket PC. Vítáme ji s otevřenou náručí: aby ne, jde přeci o legendu, jíž se může rovnat jen málokdo. I ve verzi pro mobilní zařízení je zaručena skvělá zábava, zůstalo zachováno vše dobré. Středem vašeho zájmu bude doprava (ať už v jakékoliv formě). Budete ji muset plánovat, organizovat, prostě se o ni po všech stránkách starat. Transport Tycoon je opravdu luxusní strategie, která myslí na každičký detail. Hratelnost se tedy dá díky tomuto označit nejen za zábavnou, ale i dlouhotrvající.



recenze / download





Pocket Heroes



Nejdříve jsem byl přesvědčen, že se jedná o hoax. Jenže pak se Pocket Heroes ukázaly v celé své kráse a mně nezbylo, než sbírat čelist ze země. Tedy, pro případ, že by se tu náhodou poflakoval nějaký hráčský negramota, sdělím radši nejdříve základní informace (vy zasvěcení jistě již stahujete): Jedná se o remake proslulé počítačové hry (respektive série her) Heroes of Might and Magic, což je tahová strategie zasazená do fantasy prostředí, ve které velmi zjedodušeně řečeno na různých mapách schraňujete a dobýváte hrady a pomocí hrdinů svádíte boje s obřími i menšími armádami.



recenze / download





Dragon Treasure



Tak teď bych si měl odbýt nějakou tu tradiční frázi o tom, jak je málo kvalitních freewarových rpgček, natožpak mobilních, ovšem tím bych vás už trochu nudil, a tak radši rovnou začnu nějakým tim popisem hry. Dragon Treasure je vcelku jednoduché RPG v pozadí s klasickým příběhem o monstrech, které se zbláznily a začaly útočit na lidi, přičemž vaším úkolem je samozřejmě jít do světa (respektive v podstatě jen vyjít z hradu do další obrazovky), proměnit se ze slabého chlapce v hrdinu (čím to, že je v každé hře zrovna okolo vašeho města spousta slabých potvor a směrem od něj přibývá těch silných?) a zachránit svět, potažmo vaši rodnou hroudu. Nicméně s příběhem se setkáte minimálně, v podstatě jen vyslechnete pár slov od lidí v hradu a zbytek hry je už jen o zabíjení obnovujících se (když vyjdete z obrazovky) potvor, expení a hledání další cesty.



recenze / download




Dweller



Dobrých mobilních RPGček je jako šafránu i v komerční sféře. Když se pak objeví nějaký takový kousek, který je ještě ke všemu zdarma, nevidím důvod k zakrývání nadšení. No a pokud se dokonce jedná o dílo, které se snaží na ony malé displeje nacpat kouzlo s tzv. roguelike her, není už vůbec co řešit. Pokud jste nikdy žádný roguelike nehráli, nelekejte se - jedná se o jedny z prvních RPG her a zakladatele typu hack n slash, ze kterého se mimojiné později vyvinulo kupříkladu Diablo. Vaším úkolem bude mimochodem prosekat si cestu všemožnými kobkami a zabít krále goblinů, což zní velice fádně, ovšem od her tohoto typu nemůžeme nějaký květnatý příběh čekat. Vybrat si můžete ze tří povolání, přičemž za každé se sice hraje odlišně, ovšem postupným vývojem se rozdíly zpravidla více či méně stírají.



recenze / download





Amy's Adventure



Adventury jsou na mobilech nedostatkovým zbožím – a jsou-li, většinou jde pouze o textovky. Amy`s Adventure je vzácnou výjimkou: máte tu čest s plnohodnotnou adventurou, jak ji známe třeba z PC. Takže se připravte na řešení řady logických hádanek, tentokrát provětráme mozkové závity! Role hlavní hrdinky ze zhostila sympatická dívčina jménem Amy…



recenze / download





Martin

autor
/ Martin

Publikováno: 15.04.2007


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

phanka

phanka | 18.04.15 v 07:53

vypadají zajimavě

DoDoTom68

DoDoTom68 | 03.06.14 v 12:33

najlepšie hry na mobil sú jednoduché a zaujímave a nie zložité a nezaujímavé napr. Angry Bird je jednoduchá a ostatné strategické hry sú zložité©

Tvrdka112 | 07.01.08 v 17:40

teda jako jen clanek ale hry neeeeeeee

Tvrdka112 | 07.01.08 v 17:39

Clanek docela de