článek

Tales from Borderlands - vychutnejte si strhující komiksové dobrodružství (90 %)

Tales from Borderlands - vychutnejte si strhující komiksové dobrodružství (90 %)

Epizodická adventura Tales from Borderlands je venku už nějakou dobu, ale není to tak dlouho, co byla konečně uvolněna alespoň první epizoda zdarma. Hráči tak mohou bez placení nahlédnout do světa Bordelands a vyzkoušet zajeté mechanismy, které baví miliony hráčů, a objevit i něco nového.
Příběh
Hlavní dějová linka se točí okolo tajemného klíče k pokladu na místě zvaném Pandora. A jak už to tak chodí, všichni by tento artefakt chtěli najít a bájné bohatství shrábnout pro sebe. Rhys, jedna ze dvou hlavních postav, má však ještě motivaci navíc - určitou pomstu svému novému šéfovi Vazquezovi, který z něho místo povýšení udělá vrchního vedoucího ... údržby.
Prachy máte, nějaký ten dopravní prostředek taky, tak můžete vyrazit.

Postavy
Ve hře budete střídavě ovládat dvě hlavní postavy - Rhyse a Fionu. Oba dva mají na události svůj úhel pohledu (jak už to tak ve světě mužů a žen chodí) a na daných místech dojde k přepnutí do jejich role.
Další osazenstvo tvoří například nejlepší přítel Rhyse, který vám dělá společnost a působí jako správný parťák na nahrávky gagů a různých vtípků, kterých si ve hře užijete opravdu dost (ne snad, že by to Rhys nezvládl sám). Celkově je první epizoda o tom, že poznáváte jednotlivé charaktery a seznamujete se s jejich povahou a vlastnostmi.
Každá z postav je osobnost a jejich potkávání vás bude bavit.

Herní principy
Pokud už jste se s nějakou hrou od TellTale Games setkali, budete po úvodních minutách Tales from Borderlands jako doma. Hra staví především na příběhu, do kterého v určitých pasážích zasahujete vybíráním odpovědí nebo akcí.
Vaše odpovědi při komunikaci s postavami současně vytvářejí jejich postoj k vám, náklonnost, empatie, vzpomínky, které se v pozdějším dění projeví. Narážím na názory, že tyto volby nejsou důležité, autoři si spíš hrají s námi a ve výsledku je jedno, jakou možnost zvolíte. Inu, nesouhlasím a po dohrání Wolf among Us svůj názor nehodlám měnit.
Vaše volby mají smysl a můžete tak tvořit vlastní osobnost cynika, vtipálka, founi atd.
Hra se žánrově nejvíce přibližuje adventuře, přestože toho zkoumání a procházení zase tolik nebude. Zákysové hádanky se také nekonají, ale díky tomu, jak děj plyne kupředu, to vlastně ani nevadí. V praxi tu tak máme interaktivní příběh, který ovlivňujete vlastními rozhodnutími.
Nechybí ani akční sekvence, ve kterých musíte například rychle zmáčknout tlačítko nebo "švihnout" správným směrem. Oproti jiným titulům zde dojde také na povolání obřího mecha, kterému například nastavíte zbraně a svými volbami ho ovládáte.
Další specialitkou je Rhysovo, jak to říct, "terminátorské oko", kterým můžete zkoumat okolní objekty a získat další informace. Pro hraní hry to není zásadní, ale pokud se chcete do světa Borderlands opravdu ponořit, máte možnost.

Rozdíly proti Walking Dead a Wolf among Us
Grafika i dabing jsou na profesionální úrovni, na což jsme si už zvykli. Stejně jako na systém jedné epizody zdarma a ostatní za (ne úplně malý) peníz.
Přesto se Tales form Borderlands v něčem liší, a to v pořádné dávce humoru.
Walking Dead 1 i 2 byly maximálně ponuré zombie tituly, ve kterých bylo víc krve než na transfúzní stanici v plném provozu. Drsňácký šerif Bigby Wolf si také nebral servítky a nějaká ta hlava bez těla byla na denním pořádku.
V Tales from Borderlands však vtip střídá vtip a o humorné hlášky tu není nouze. Je to úplně jiný svět, který si nyní můžete vyzkoušet zdarma. Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 06.11.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Drticka

Drticka | 23.05.18 v 13:55

komiksy jsou skvelé

miro1971

miro1971 | 27.07.16 v 18:55

tak tato hra sa mi pači

lubkoo

lubkoo | 07.07.16 v 08:21

ties dobra hra urcite sa k nej vratim

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 19.12.15 v 19:58

dobra hra

elf

elf | 08.12.15 v 22:31

supr zábava

Bary44

Bary44 | 28.11.15 v 11:08

Video super a hra taky :-)