článek

Futurama: Worlds of Tomorrow - vzhůru za Futuramou... a ještě dál

Futurama: Worlds of Tomorrow - vzhůru za Futuramou... a ještě dál

Budovatelská casual strategie ze světa Futurami. Připravte se na cestování vesmírem, pořádnou porci humoru a samozřejmě rekonstrukci futuristického New Yorku v doprovodu Frye, Bendera a dalších známých postaviček. Pohled první - zachraňte Leelu
Základní linka příběhu se točí okolo záchranné mise Leely, která je uvězněna kdesi ve vesmírném univerzu a řadou splněných questů ji musíte osvobodit. Takže kde začít. Ideálním vodítkem je právě plnění questů, díky kterým postavíte rozmanité budovy, odemknete nové postavy a absolvujete první cesty na rozmanité planety. Než si zažijete mechanismus hry, je tento systém ideální a naučíte se díky němu vše potřebné. Pak už se nemusíte striktně držet herních úkolů, ale stavět na vlastní pěst, získávat vzácné čipy z odemknutých planet, vylepšovat charaktery nebo se pustit do speciálních eventů, které se ve Futurama: Worlds of Tomorrow vyskytují poměrně často.

Mechanismus hry
Hlavní herní činnosti by se daly rozdělit do několika okruhů:
Rozšiřování města a jeho zástavba
Upgrade postav
Plnění úkolů
RPG souboje ve vesmíru

Rozšiřování města a jeho zástavba
Při této činnosti je výhodné nastřádat dostatek pizzy (měna za mikro transakce, sledování reklam nebo splnění planety na 100 %) a koupit druhého stavitele. V pozdější fázi hry to urychlí váš postup. Všechny objekty (vyjma prémiových) kupujete za nasbírané peníze, které budovy produkují, a samozřejmě v rámci questů. Při casual stylu – zapnout hru, sesbírat, zadat akce a zavřít - máte tučné konto, takže stavba není zase tak velký problém. Pro zisk nového území však potřebujete speciální "surovinu", která na vás čeká ve vesmíru. Tak se tam pojďme podívat.

RPG souboje ve vesmíru
Osedlejte vesmírnou loď a vyrazte na roztodivné planety. Na každé z nich vás čeká několik misí a na konci také možnost získat tajemný artefakt. Ten vám odemkne nové postavy a části New Yorku. Jak to celé probíhá? Z vaší "crew" vyberete postavy buď dle požadavků mise, nebo dle uvážení a vyrážíte na astrální mapu. Prolétáte jednotlivá políčka. Na zelených vás čeká část příběhu, kdy s vybranou postavou vybíráte správné odpovědi a získáváte bonusové odměny nebo naopak přijdete o část životů. Texty tedy musíte číst a sledovat příběh. Na žlutých pak přichází boj ve stylu tahové strategie.
Každá postava patří k určité třídě. Amy například útočí na více nepřátel současně, Bender má zase silnější útok na jednotlivce a Scruffy se zase uplatní jako léčitel. Správně načasovaný atak vám navíc umožní silný "critical hit". Takže opět musíte aktivně sledovat souboj, případně využívat speciální útoky každé z postav.
Za splněnou misi získáváte mimo jiné velmi vzácné upgrade čipy na vylepšování postav.

Upgrade postav
Do každé postavy můžete vložit univerzální nebo unikátní čipy podle jejich barevné příslušnosti. Postupem na vyšší úroveň odemykáte nové akce, které lze v časových intervalech provádět, a zvyšujete atributy - počet životů, sílu útoku apod. Díky tomu pak zvládnete obtížnější mise na dalších planetách.

Závěr
Android hra Futurama je velmi zábavnou kombinací budovatelské strategie, jakou známe například ze The Simpsons: Tapped Out, Family Guy apod., a prvků RPG strategie. Nabízí bohatou herní náplň a upřímně ani v pozdější fázi zde není o motivaci nouzi. Ono odemknout Leelu dá dost zabrat, současně však stačí mít jen trpělivost a do hry nevrazíte ani korunu. Vše zabaleno do typického humoru a hlášek postav. Klasickými neduhy jsou samozřejmě dlouhé konstrukční doby, ale s podporou dvou stavitelů se to dá solidně zvládnout.
Nevýhodou může být to, že v pokročilé fázi hry vám jednoduše dojdou planety. Pro fanoušky světa Futurama povinnost, pro ostatní rozhodně stojí za vyzkoušení. Hra je ke stažení na GooglePlay: zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 17.11.2017


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 09:43

text příspěvku

Drticka

Drticka | 02.04.20 v 12:53

tak už je rok nový a taky víc času na hraní

Drticka

Drticka | 26.12.18 v 13:04

je to super

Drticka

Drticka | 10.05.18 v 11:35

text příspěvku

Drticka

Drticka | 10.05.18 v 11:35

nevidela jsem ale muže to být dobrá hra

1Laugher

1Laugher | 03.01.18 v 14:59

Ujde