článek

Marvel: Avengers Alliance 2 - hrdinové znovu v tahové strategii (85 %)

Marvel: Avengers Alliance 2 - hrdinové znovu v tahové strategii (85 %)

Superhrdinové a padouši zase jednou stojí proti sobě. Využijte unikátní schopnosti hrdinů a porazte nepřátele v této skvěle vypadající tahové strategii.
Úvod
Svět se zase jednou zmítá ve spárech zločinců, zloduchů, šílených doktorů atd. a vy je musíte všechny zlikvidovat a ochránit město. Za vámi stojí skupinka hrdinů Marvel, takže se máte opravdu o koho opřít. Spiderman, Kapitán Amerika, Hulk a další budou bojovat po vašem boku za spravedlnost a vítězství dobra nad zlem. Poněkud teatrální příběh hry je třeba vnímat jako klasickou součást hry na hrdiny. Jak se to ale celé nakonec hraje?

Herní systém
Titul nabízí relativně slušnou porci tahových soubojů. V rámci kol se střídají vaše útoky s útoky protivníka a záleží na vaší strategii, zda dosáhnete vítězství.
Za to jste pak náležitě odměněni, takže své postavy můžete vylepšovat, získávat nové a odemykat další možnosti.
Postupem příběhovými misemi se dočkáte nejrůznějších postav, včetně velkých hvězd jako Spiderman, Dr. Octopus nebo Ironman. V další části však zjistíte, že to zase taková přehlídka nebude.
Jednotlivé mise schramstnou nějakou tu herní energii, které je na začátku naštěstí dost, takže první úkoly prolétnete bez přerušení. V pozdější fázi hry však budete klasicky čekat na obnovení této energie.

Vše se točí okolo superhrdinů
Ve hře si budete moci vytvořit skupinku vlastních hrdinů, se kterými budete absolvovat jednotlivé levely. V rámci příběhových misí dostanete možnost vyzkoušet schopnosti těch nejznámějších charakterů, ale pouze v daném questu.
Hra se vás pěkným začátkem, kdy hrajete se Spidermanem nebo Kapitánem Amerikou, snaží tak trochu namlsat (což se jí daří), ale pak budete muset vzít zavděk postavami z nějaké druhé až třetí lajny (Iron Fist, Black Vidow apod.). Pokud tedy nepatříte mezi skalní fandy komiksů, může vás squadra hrdinů trochu zamrzet.
Během hraní samozřejmě získáváte vzácné kapsle, díky kterým můžete získat nové postavy, ale jak už to tak bývá, větší šanci (a také větší rychlost) máte při sáhnutí do peněženky.

Soubojový systém
Vraťme se ještě ke způsobu boje. Jedná se o jeden z nejdominantnějších rysů, v podstatě se dá říct, že kromě správy hrdinů zde nic jiného neděláte. A tak je třeba k soubojům dostatečně pečlivě přistoupit.
Dobrá a zlá strana stojí proti sobě. Každá postava má svůj vlastní tah, v rámci něhož může zaútočit nebo podpořit ostatní členy (například zvýšit jejich atributy, doplnit zdraví apod.). To vám dává relativně slušný prostor pro strategii a přemýšlení. Jednotlivé pořadí tahů lze také sledovat, takže i podle toho můžete rozdělovat útoky na nepřítele nebo se chystat bránit.

Celkové hodnocení
Hra vypadá na pohled parádně. 3D zpracování a tempo vás na začátku dokonale vtáhnou do hry. Po čase se však dostavuje jistý stereotyp, nemluvě o čekání a doplnění energie. Hra je určena spíše pro fanoušky komiksů a postav Marvel než na ortodoxní stratégy. Své fanoušky si však hra bezpochyby najde a nějaký ten čas u hry strávíte. Otázkou však je, jestli to stačí.
Hra je ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 09.05.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Drticka

Drticka | 27.05.18 v 06:05

kdepak to neninic pro mě

Turbokocour

Turbokocour | 04.11.17 v 22:17

text příspěvku

janice11

janice11 | 07.10.16 v 07:08

Na mě moc složité.

miro1971

miro1971 | 05.07.16 v 13:30

mne sa tato hra poči


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce