článek

Hrajeme si s Facebookem

Hrajeme si s Facebookem

I když ne všichni mají svou personální stránku na portále s názvem Facebook, každý tak nějak trochu tuší, o čem to je a k čemu slouží. Nás, jakožto tým Freegame.cz tyto stránky zajímají z důvodu her, které jsou zde k dispozici a můžete u nich sedět (doslova) do zblbnutí. Co všechno je nám hráčům nabízeno zdarma? A do kterých tematických vrstev smíme zavítat?


Jakoby si provozovatelé FB byli vědomi, že přátelství a hraní her spolu velmi silně souvisí. Proč ne? Ve dvou se to farmaření přece vždycky lépe táhne.



Pojďme se obecně podívat na jednu ze složek zábavy, která je přístupná každému, kdo se do této sociální sítě zaregistruje. Od té chvíle se na vás mnohé gamesky doslova valí. Nemáte vůbec ponětí, o čem to je, co se po vás bude chtít a zdali vás to bude bavit. Jen název lehce napovídá, že budete obsluhovat v kuchařské čepici, nebo vesele každé tři hodiny sázet mrkve. Na tyto věci se ale detailně podíváme někdy jindy, nebojte se :-).





Hry na Facebooku - ty nikdy nehraješ sám



Spousta her se k vám dostane skrze vaše přátele, kteří vám pošlou odkaz s výzvou té nejnutnější potřeby a pomoci. Také se můžete sami podívat, na čem byste rádi dennodenně ujížděli a sbírali body.



Všechny hry bych rozdělil na dva tábory. Na „viditelné“ a „neviditelné“. V první kategorii jsou hry, jež svými ikonkami vyskakují a zjevují se v okrajích a rozích stránky. Je vám vždy nabízeno něco postavit, měnit, tvořit. Pomoc od přátel je samozřejmostí a bez nich se další kus zábavnosti ztrácí. Můžete stavět restauraci, budovat farmu, nebo rozjet obchody na rybím trhu. Do druhé kategorie patří „ten zbytek“. Na Facebooku je spousta společností, které nabízí hříčky podstatně jednodušší, leč zábavné. Zahrát si zde tedy například závody autíček, či Luxora není problém. Stačí jen hledat, najít, případně poslat odkaz kamarádovi a předhánět se v dosaženém výsledku. O překonaném skóre jste informováni upozorněním.





Hospoda, nebo pirátská loď, všechno je to na jedno brdo



Celkově je výhodou široká rozmanitost a žánry, ve kterých se můžete snažit být tím nejlepším mezi vašimi kamarády. Brzy ale poznáte, hlavně pokud se zapojíte do více her, že jsou všechny v principu stejné. Hrozí tedy notný stereotyp. Navíc vstupem do každé hry vědomě stvrzujete fakt, že souhlasíte se zpřístupněním potřebných informací k fungování aplikace. Možná nic podstatného, ale minimálně budete opětovně zasypávání haldou doplňků, změn, akciček v rámci dané hry.





Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 23.01.2010


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =