článek

Grab the Glory - sada olympijských sportů

Grab the Glory - sada olympijských sportů

Venku už pomalu začíná být hezky, což by vás mělo nabudit k aktivnímu sportování. Pokud se však k němu příliš nemáte, ztěžuje vám to nějaká nemoc a nebo jste jen líní, máme pro vás řešení. Vyzkoušejte sadu her Grab the Glory, ve které najdete několik atletických odvětví jako je 100 metrový sprint, překážky, skok daleký apod. Zkrátka vše tak jak to znáte z atletických závodů.


V úvodu jsem vás nechtěl nijak nabádat k lenosti, ale pravda je taková, že se najde spousta lidí, kteří svůj oblíbený sport raději sledují, než aby se do něj aktivně pustili, což by jim určitě prospělo. No a takový lidé, pokud nemají žádný závažný zdravotní problém, jsou většinou líní. Tím pádem se dnes mohou nabažit série atletických sportů, kde si mohou vyzkoušet, jak na tom jsou alespoň v tomto počítačovém provedení. Samozřejmě i v případě, že líní nejste, sportujete, ale rádi posedíte i za počítačem ve společnosti kvalitních freeware her, si můžete zkusit, jak si představují autoři z Kewlboxu atletická odvětví.




100 Meter Sprint





Začněme u toho nejjednoduššího, za což 100 metrový sprint určitě považuji. Lehkost však beru pouze podle provedení tohoto odvětví, které vypadá jednoduše, neboť jinak tento sport určitě jednoduchý není a prosadit se v něm stojí sportovce spoustu námahy a tvrdé práce. Teprve až pak můžete uvažovat o medailových pozicích.









Za bouřlivého potlesku tribun začíná první disciplína – sprint na 100 metrů. Proti sobě máte pouze jednoho protivníka, ale na internetu jich máte milióny. Vaše skóre můžete posílat na stránky hry a jste-li registrovaní, zapíšete se do tabulky. Hra se ovládá naprosto jednoduše. Po odpočítání startu stačí masírovat mezerník a vašeho soupeře hravě porazíte. Tím se však neřiďte, neboť jak již bylo řečeno, na internetu čeká spousta výsledků, kterým se musíte vyrovnat. Pravidla jsou stejná, jako v realitě. Tedy pokud vystartujete dříve, váš start je neplatný. Začátky je těžké stíhat, protože váš soupeř má pekelně dobré starty, ale v průběhu trati ho hravě předběhnete. Určitě to tedy chce vypilovat nejdříve starty a pak už se mohou soupeři na internetu začít strachovat o své pozice v žebříčku nejlepších hráčů.




Stahuj (4 MB)




110 Meter Hurdles





U 110 metrů překážek už trochu nabude na obtížnosti díky překážkám, se kterými se musíte vypořádat. Mimo mezerníku už musíte využívat i šipky nahoru, po jejímž stisknutí atlet vyskočí a překoná překážku. Záleží však také na tom, jak rychle běžíte a kdy vyskočíte. V rychlosti se váš skok značně prodlužuje a v případě, že budete skákat blízko před překážkami, budete mít značné problémy. Po několika pokusech se do toho však dostanete a soupeře opět necháte daleko za vámi...









Stahuj (4 MB)




Field Events





Posledními odvětvími jsou skok daleký, hod oštěpem a skok o tyči. Před skokem do dálky se nemusí nic volit, neboť je jen na vás, jak daleko doskočíte. Rozběh se provádí stejně jako u předchozích disciplín mezerníkem a skok šipkou vzhůru. Zde se seznámíte s tabulkou navolení směru, ve které musíte šipku dostat do středu zelené plochy. Pak atlet daný úkon vykoná nejlépe a pokud byl i rozběh dostatečně rychlý a až těsně před dovolenou hranici, můžete počítat s dobrým skokem.









Hod oštěpem se nastavuje podobně jako předchozí odvětví, tedy pomocí směrové tabulky. Ze začátku je zapotřebí dostatečně rychlý rozběh. Ten se snažte dovést opět k dovolené hranici, ze které můžete házet. Pak už jen stačí opět stisknout šipku vzhůru a navolit směr dráhy letu oštěpu. Zelený prostor je opět určen pro úspěšné pokusy.









Poslední odvětví je asi to nejsložitější. Skok o tyči bychom bez tréninku určitě nezvládli, což se o předchozích disciplínách říci nedá. Tam i bez tréninku jsme schopni udělat nějaký výkon bez jakéhokoliv zranění, ale u skoku o tyči si tím tak jistí nejsem.









V tomto freeware zpracování však skok o tyči složitosti v realitě příliš nepodobá. Před vaším pokusem si můžete navolit, jak vysoko bude laťka položena. Poté už následuje rozběh, který je stejně jako u skoku dalekého a hodu oštěpem u dovolené pozice pro výkon označen několika barevnými fáborky, z nichž červený značí, že se blížíte k místu, kde budete skákat. Jakmile ho tedy uvidíte, připravte se na stisknutí šipky, což vás přehodí přes laťku. Opět záleží na rozběhu a také na tom, kde vyskočíte.




Stahuj (5.2 MB)




Tyto tři disciplíny lze provádět jednotlivě a trénovat je, nebo je spojit v celou sérii, kde je vykonáváte po sobě a výsledné skóre opět posíláte na internet. Doufám, že se vám bude dařit a věřím, že si mezi hráči ve světe ostudu neuděláte.




Blister

autor
/ Blister

Publikováno: 16.03.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

flyn | 23.05.05 v 11:26

super.das ist stimt

John Beak | 16.03.05 v 11:32

Je to blbost. Ve sprintu jsem dal 9830. Akorát se tim ničí klávesnice, jinak to k ničemu nevede.