článek

Ladislav Nosákovec – nosi

Ladislav Nosákovec – nosi

V další části našeho menšího cyklu „představíme vám šéfredaktora“, jsme zavítali k nosimu a tradičně jsme mu položili několik zákeřných otázek. Na vše ale odpověděl se ctí tak, jak se to u „bosse“ Flashovek.cz sluší a patří. Chcete vědět více? Následující článek je tu jen a jen pro vás.

Jestli sledujete server Flashovky.cz, jistě vám neuniklo, že již nějaký ten pátek tomu šéfuje sympatický nosi a na několika následujících řádcích je s ním náš avizovaný rozhovor.


Zdravím tě nosi, tak jak jde život? Jak jdou Flashovky.cz? :)


nosi: Ahoj Artmane, život jde momentálně hodně fajn. Úspěšně jsem dokončil ročník, takže mám volné prázdniny, pomalu se připravuju na dovolenou a momentálně snídám se svojí přítelkyní v posteli - co víc si přát? :-). A teď k druhé části tvojí otázky; Flashovky jdou poměrně dobře. Ze začátku pro mě bylo náročné se aklimatizovat, ale nyní už je to, myslím, v naprostém pořádku. Flashovky prošli docela velkým vývojem - přibýval jejich počet, oprostily se od her 18+ a především se zvyšovala jejich kvaliita. Na to se chci zaměřit i v budoucnu, a proto si o tyto prázdniny v klidu ujasním, jak a jakým směrem je povedu dál.


Zmínil si oproštění od "hambatých" her 18+, myslíš že to byl krok správným směrem?


nosi: Když jsme z Flashovek tyto hry separovaly na vlastní "anonymní" web, návštěvnost serveru klesla zhruba o 500 návštěvníků / den. My jsme to ale čekali, a co je hlavní; návštěvnost se pomalu zase vrací na "stará" čísla, což je pro nás důležité. A ano, jednoznačně si myslím, že to na Freegame obecně nemá co dělat. Drtivá většina našich čtenářů rozhodně není dospělých, a ačkoliv nejsem puritán, myslím, že my jsme ti poslední, kteří by měli pornografii (byt v hodně zlehčené formě) na internetu podporovat. Rychle jsme si to uvědomili, což je skvělé. Teď jen zbývá čekat, kdy si to uvědomí i naše konkurence. ;-)






Nepřímo si mi nahrál k další otázce, a to, v čem myslíš, že jsou Flashovky.cz lepší než konkurence, která je pokud vím docela početná? Předpokládám, že to nebude jen v tom, že jsme separovali erotické kategorie?


nosi: Konkurence je opravdu hodně, a troufám si říci, že obzvláště v ČR vzniká jeden podobný web snad každý týden :-). Flashovky mají především kvalitní zázemí, jeden z největších archivů, pravidelně vydávají pět nových her denně a můžete si být jistí, že pokud se v nějaké flashovce zaseknete, ihned vám poradí buď komunita, nebo redaktor samotný. Připočtěme kvalitní hledací mašinu a přehledný design, a myslím, že víc není třeba dodávat :-).


V jedné z předchozích odpovědí si řekl, že během prázdnin si ujasníš, jakým směrem povedeš web dále. Předpokládám tedy, že se ti v hlavě rodí jeden nápad za druhým.. Vím, že nic bližšího asi neprozradiš (konkurence nikdy nespí :)), ale přesto, můžeš alespoň naznačit například to, jakým směrem se budou Flashovky.cz posouvat? Zůstane vše v základu tak jak to je nyní, anebo můžeme očekávat nějaké razantnější změny?


nosi: Konkurence opravdu nikdy nespí, takže se moc rozepisovat nebudu. Samozřejmě mám nějaké nápady, avšak jejich realizaci si nejprve musím ujasnit. Žádné razantní změny přímo na Flashovkách se konat nebudou (nicméně na Freegame samotné ano, takže s tím jdou ruku v ruce i Flashovky), nicméně veškeré služby, které momentálně nabízíme budou kvalitnější a promyšlenější. Dali jsme si za cíl zdvojnásobit do konce roku aktuální návštěvnost, a hodlám k tomu použít veškeré "legální" prostředky. Jak už jsem řekl, nic konkretního neuvedu, ale prim budou hrát především kvalitní hry. Na těch vše stojí a padá :-).


Teď trochu odbočme od Flashovek.cz. Můžeš prozradit, jak dlouho se věnuješ psaní obecně?


nosi: Nedávno jsem nad tím uvažoval, a spočítal jsem si, že už je to dlouhých pět let. Neuvěřitelné :-).






A cítíš za tu dobu nějakou změnu, nějaký razantní pokrok k lepšímu? :)


nosi: Tak samozřejmě, za těch pět let se člověk určitě tak nějak "vypíše". Projevuje se to tak, že cláněk už nepíšu hodin deset, ale třeba jenom jednu, kupodivu má i hlavu a patu, a občas je to i čtivé :-). Občas...


Pokud si dobře vzpomínám, na FreeGame.cz si nastupoval někdy v létě roku 2005, v době, kdy se naplno rozbíhaly "reformy" v podobě zkracování recenzí, více her denně apod.. Z dnešního pohledu tedy nic mimořádného. Jak ty osobně ale vidíš vývoj serveru od počátku tvé působnosti? Vím, že si něco už naznačil. Můžeš to přesto trochu rozvést?


nosi: Přesně tak. Když jsem byl asi týden v redakci, byl jsem zrovna na návštěvě u kolegy Martina Demigera (Freejava.cz) v Jihlavě, kde jsme se setkali s Hynkem Žalčíkem. Už tenkrát jsme se bavili o vývoji Flashovek, kdo by si tenkrát pomyslel, že je bude vést ten neznámej nováček? :-). Freegame jako celek se ale mění neuvěřitelně rychle, však to znáš :-). Máme javovky, flashovky, anglickou verzi, nějakou dobu už i novinky, chystáme další projekty, jsou tu tuny nápadů a i čtenář si musí všimnout, že Freegame prostě jede. Takže ano, server se vyvíjí s rychlostí světla, a kráčí kvalitativně neustále kupředu. Není to ale jen vždy o práci; Freegame má skvělou redakci, která se pravidelně schází. A některé lidi z redakce považuji za své dobré kamarády / přátelé, se kterými si vždy rád popovídám, popiju, zasměju se a proberu cokoliv. Už jen proto stojí za to být součástí Freegame :-).


Ptal jsem se na to Martina, zeptám se i tebe. Čemu se kromě psaní věnuješ? Vím o tobě (a potvrdil to i Martin), že vedeš spoustu mimoredaktorských aktivit.. Můžeš trochu shrnout, na čem všem se podílíš?


nosi: I když píšu do několika časopisů / serverů, už to pro mě přestává být tak prioritní jako v minulosti. Člověk se vyvíjí, a i když mě Freegame a psaní obecně pořád baví, začínám tínout k trošku jinému směru. Baví mě podnikání na internetu. Vlastním a vedu už druhým rokem právě spolu s Martinem server zabývající se ubytováním v České republice (Nadovcu.cz, který letos výhral v soutěži Junior Internet - musím se pochlubit :-)). To je náš hlavní projekt. Potom ale máme ještě nový hudební server Hudbazdarma.cz, zabývající se legální hudbou. Do našeho portfolia patří ještě e-shop s kosmetikou e-oriflame.cz (o ten se stará moje přítelkyně), a momentálně pracujeme na eshopu dalším a mnohem propracovanějším - co ale budeme prodávat, to si zatím nechám pro sebe :-). Ještě bych zmínil Slink.cz - vcelku nový projekt, který se zatím teprve rozjíždí a čekám, jak se uchytí :-).






Když už si zmínil svou přítelkyni, "veřejným tajemstvím" je i to, že na flashovkach.cz je jednou z redaktorek. Tak prozraď všem, jak se ti s Haninkou spolupracuje? :) Mluvíš jí do toho moc? ;)


nosi: Hehe, spolupracuje se mi s ní vcelku dobře :-). Zpočátku byla trochu vyjukaná, a musel jsem jí dokonce hledat i hry, ale teď už to všechno zvládá sama, a dokonce si i našla nějaký program na típání obrázků, se kterým mě následně naučila pracovat. To je dobrá zpráva hlavně pro tebe Artmane, moje perexáky už teď budou jen a jen hezčí! :-)


A poslední (tradiční) otázka, chceš něco vzkázat čtenářům Freegame a jejím sesterským webům?


nosi: Samozřejmě :-). Chtěl bych jim vzkázat, aby se na Freegame vraceli nejlépe každý den, a pokud možno aby o nás dali vědět i svým přátelům. Děláme to přece hlavně pro ně :-).





artman

autor
/ artman

Publikováno: 19.07.2007


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Marrakech | 24.04.08 v 17:24

Až budu velký tak taky chci být jako Nosi:))

Martin | 19.07.07 v 21:01

funky monkey :-D

Zlatovous | 19.07.07 v 20:29

To možná jo, ale ve Space Invaders nemáš nejmenší šanci, saláte :-))

Nosi | 19.07.07 v 18:10

Tyvoe Zlataku ty si ale provokater! :-))) Za trest te na srazu vyklepnu v alpskym lyzovani! :-)

Zlatovous | 19.07.07 v 15:05

Až budu velký, chci být jako Nosi *zasněný pohled*