recenze

Extreme Racers

Extreme Racers

Po delší době tady máme jeden vskutku povedený, arkádově laděný, závodní simulátor. Ačkoliv bych neměl předbíhat, už teď mohu prozradit, že toto bude skutečná jízda. Usedněte tedy, sešlápněte spojku a hurá na závody.
Ještě než se pustím do samotné recenze, je mou povinností připomenout, že veškeré ve hře prováděné způsoby jízdy v reálném životě nezkoušejte ani jinak nenapodobujte, nemuselo by to dopadnout zrovna nejlépe. Nicméně vraťme se zpět ke hře. U mě trochu netypicky začnu nejprve zpracováním, protože to je to první, čím na vás Extreme Racers zapůsobí. Z okolních obrázků se můžete na vlastní oči přesvědčit o kvalitách grafického zpracování, které patří k tomu lepšímu, s čím se můžeme u podobných her setkat. Zvuková stránka hry je také na poměrně vysoké úrovni, což je jedině dobře, neboť ke správným adrenalinovým zážitkům za volantem patří i rychlá a dynamická hudba. Ovládání je typicky arkádové, takže se nemusíte obávat žádné složitosti.

Jak už to tak u podobných her bývá, čeká na vás spousta závodů odehrávajících se v rozličných prostředích. Každý z nabízených okruhů je svým způsobem specifický, v jednom neustále projíždíte tunely, v jiném zase brázdíte kopcovitý terén, a tak bych mohl pokračovat. Co je však důležité je fakt, že čím více závodů máte za sebou, tím rychlejší tempo celá hra získá, a ač to tak zpočátku možná nevypadá, umístit se na bodované pozici dá docela práci. Jediné zaváhání, chybné "říznutí" zatáčky, a můžete zapomenout na výhru. Stěžejním prvkem každé závodní hry jsou auta a ani dnes tomu není jinak. Na výběr je sice jen pár vozů, lišících se v podstatě jen designem a maximální rychlostí. K designu vozů bych dodal, že když si zvolíte jako základní barvu vozu modrou (či jakoukoliv jinou z nabízených barev), každý vůz bude mít trochu jiný barevný motiv s dominancí dané barvy, což byl pro mne vcelku příjemný bonus. Čím rychlejší auto máte, tím rychleji se vám také nabíjí boost, což je v mnoha situacích jediný prostředek, díky kterému můžete vyhrát. Největším nedostatkem hry jako takové je bohužel její krátkost, je to z části způsobeno velice rychlým spádem, a tak než se nadějete je po závodech. Naštěstí však není problém si jakýkoliv závod projet znovu, jinak a s jiným vozem. Trochu mi zde chybí možnost hry dvou hráčů u jednoho počítače, takzvaný splitscreen mód, který by rozhodně měl co nabídnout, snad se dočkáme příště.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

GFD | 31.10.09 v 14:53

Extreme Racers3

harbi | 26.08.08 v 19:28

platí se to když to stáhnu nebo ne???

kenny | 15.08.08 v 09:16

bezva zavody dohral sem kampan a pripomina mi to need for speed

tina | 08.06.08 v 19:09

díky moc za radu

Mečislav Kozel | 06.06.08 v 12:33

ZIP je komprimovaný soubor, musíš to něčím rozbalit, například to umí Total Commander, 7-zip, WinZIP, WinRAR a podobně. Např. 7-zip je tady: http://www.7-zip.org/cs/

tina | 05.06.08 v 16:27

kdyz stáhnu tuhle hru tak má na konci priponu zip a nejde mi hrát poradte mi prosim jak ji mám zpustit diky moc

bill | 08.04.08 v 13:29

Velice prijemne pojezdenicko.Jedna z mala free her u kterých jsem se opravdu bavil.

veverac | 23.03.08 v 13:35

no jo je to celkem kratke ale grafika slusna

paja | 19.03.08 v 22:01

Jo je super..jenom kdyby se vůbec otevřela...:D

antos | 18.03.08 v 19:28

tak to je fakt mrťe hra


galerie

Extreme Racers Extreme Racers Extreme Racers Extreme Racers Extreme Racers