recenze

Celica Wheels

Celica Wheels

Učebnice pro herní vývojáře. Kapitola třicátá sedmá: Jak vytvořit špatnou hru. Napsal: vývojářský tým Nitro Game. V hlavní roli: Celica Wheels. Aneb Někdy je lepší nehrát než trpět.
Jsou hry, u kterých vám zůstane otevřená pusa úžasem. Bohužel se najdou také tituly, při kterých vám sice pusa otevřená zůstane, ovšem nikoliv úžasem, nýbrž hrůzou. Řeč je momentálně o Celica Wheels. Vývojáře ze studia Nitro Game omlouvá alespoň to, že jde o jejich první titul.

První, co vás zarazí, je jednoznačně grafika. Něco tak nepodařeného jsem neviděl už pěkně dlouho; především auta by si zasloužila pořádně nafackovat, neboť nejde vlastně ani o výtvor autorů, ale prachsprostou kopii vehiklů z GTA. A o co ve hře vlastně půjde? Předchozí slova to naznačila více než jasně – o závodění. Celica Wheels však nenabízejí klasický koncept „dojeď z bodu A do bodu B jako první“, ale ztěžují závodníkovu úlohu ještě nutností sbírat malé kuličky. Že to na papíře vypadá celkem záživně? Ono to takové ve skutečnosti možná je, jenže v každém levelu děláte to samé! Dokolečka, dokola... Nonstop. Navíc hra zcela vypouští možnost hrát v jednom člověku; za každých okolností musí před monitorem sedět dva hráči. Takže si můžete být jisti tím, že po pár minutách už si budete škubat vlasy a nadávat si, že jste hru stáhli - pokud zrovna po ruce nemáte nikoho.

Celica Wheels je špatná hra, o tom není pochyb. Grafika otřesná, hratelnost děsivá. K tomu není co dodávat. Na druhou stranu musím ocenit odvahu autorů: vypustit do světa něco tak ďábelského chce pořádnou dávku odvahy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Celica Wheels Celica Wheels