recenze

Samurai Blades: On Deadly Ground

Samurai Blades: On Deadly Ground

Kvalitních strategií je na freeware zahrádce zatraceně málo. Ono totiž stvořit je tak, aby zaujaly, není pro tvůrce žádný med. Dálně-východní téma této tahové strategické hry s pěknou grafikou je však lákavé. Okusíte?
Single i multiplayerová tahová strategická hra na freeware poli je věc celkem nečastá. Chlapík španělsky znějícího jména Conlan Rios si dal za úkol vytvořit hru, jež samurajským tématem navodí tu správnou atmosféru pro odkojené stratégy, kteří – honosíce se božskou trpělivostí – posouvají své figurky na hexagonálním poli směrem k nepříteli za účelem jeho nejrychlejší eliminace.

Hra Samurai Blades On Deadly Ground je dle nalezených informací počítačovou verzí tahové taktické válečné hry s názvem Samurai Blades, jež byla vytvořena společností Standard Games and Publications Ltd. Z tohoto nám sice vyplývá, že Conlan Rios měl kde brát nápady, nicméně i tak musím říci, že svou hru vypiloval do nejmenšího detailu. Za vše hovoří přes 60 unikátních bojových jednotek (např.ninžové, mniši, samurajové atd.) či perfektně zpracovaný editor misí, který prodlužuje hratelnost hry pro fanoušky téměř do nekonečna. Z bedýnek se line čistá a příjemná dobová hudba, která mne chvílemi svými zajímavými motivy odtáhla od hry ku poslechu. Pomyslnou třešničkou na dortu je hra pro dva hráče, takže pokud máte nevyřízené účty s kamarádem, vražte mu do dlaně pár ninjů, nabuďte ho na vítězství a pak jej převálcujte svými samuraji.

Co dodat? Není toho mnoho. Nejsem sice zarytý skalní stratég, také tahovky nejsou úplně šálkem mého čaje, nicméně si vždy rád zahraji dobré hry tohoto žánru. A do této kolonky patří i Samurai Blades On Deadly Ground.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

RaweN | 02.08.05 v 09:27

Ta hra se mi mooooooc libi je to dobry ajko Heroes ale bez zbytecnyho zdrzovani s nakupovanim jednotek a tak. Ale vobcas mi to pride docela neprehledny a zdlouhavy to dyz proti sobe dou obrovsky army tak musim cekat nez si to ten comp vodehraje fest dlouho a potom se f tom fakt nevyznam. Ale je to uplne husty diky

Znaboh | 01.08.05 v 11:23

Tak vida, recenzent se ani nezmínil, že se jedná o gamemakerovku. A jak dobrou!
Já mám tahové strategie rád.


galerie

Samurai Blades: On Deadly Ground Samurai Blades: On Deadly Ground Samurai Blades: On Deadly Ground Samurai Blades: On Deadly Ground Samurai Blades: On Deadly Ground