recenze

Bomb Kid

Bomb Kid

Jestli si pamatujete na osmibitovou plošinovku s názvem Bomb Jack, která se tutově zapsala do análů herní historie, pak vítejte doma. Bomb Kid je 3D remakem výše zmíněného, takže oživme hrdinu, vskočme do levelu a sbírejme bomby jako o život! (Než nás o něj nějaký ten paďour připraví.)
Pro ty z vás, kteří neznají klasického Bomb Jacka, by z perexu možná mohlo mylně vyplynout, že se tu jedná o jakéhosi Pac-Mana, jehož klony v tisíci tisíců remaků pobíhají v naší herní Mléčné dráze. Ale není tomu tak.

Základním principem hry Bomb Kid je sice stejně jako v Pac-Manovi sbírat čudlíky (resp.bombičky) a prchat před přibližujícími se sviňkami, ale to je tak vše, co tyhle dva spojuje. Bomb Kid je mnohem propracovanější, stejně jako jeho předchůdce Bomb Jack. Na rozdíl od Pac-Mana na našeho hlavního hrdinu působí gravitační síly, takže pokud zrovna nelétáme, prostě padáme a dopadáme. Pokud sebereme první bombu, ihned se nám zapálí knot u nějaké další, což nás motivuje k tomu, abychom si vybrali ku sběru právě ji, za což obdržíme více bodíků, než za sběr nezapálené. V určitém okamžiku se na screenu objeví zatracené sviňky lačnící po naší krvi, takže kromě sbírání bomb je musíme sledovat levým očkem, aby se nám nepřipletly do cesty, což by mělo za následek naši smrt. Tu a tam se dokonce vynoří létající bonusy, které v případě zachycení znehybní potvory na pár vteřin, což nám podstatně ulehčí sbírání. Toliko k principu hry.

A jaké je celkové provedení hry? Grafika ve 3D mňamózní, levely propracované, ozvučení a hratelnost též. Z hlediska recenzenta je jednoduše „vymalováno“. Hra je doporučitelná komukoliv, kdykoliv, jakkoliv je naladěn, takže připojte se k ostatním a polaskejte se s Bomb Kidem (samozřejmě v mezích zákona, neboť je nezletilý). Rozhodně to je lepší zábava než sledovat velké vyvolené bratry a jejich „opravdovou“ show.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

91 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Bomb Kid Bomb Kid Bomb Kid Bomb Kid Bomb Kid

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce