recenze

Battleships Forever

Battleships Forever

Nekonečný vesmír se stává dějištěm poměrně nenápadné, avšak velmi dobře zpracované realtime strategie, ve které se ujmete velení nad několika loděmi. Čeká vás mnoho bitev, než nastolíte mír v celém vesmíru. Tak neztrácejte čas a pusťte se do toho.
Po delší době se mi dostala pod ruce další realtimovka, tentokráte mírně akčnější, nicméně propracovaná do nejmenších detailů. Pojďme se na ni tedy společně podívat. Na začátku si vybereme typ hry, career nebo skirmish. Career je „příběhová“ kampaň čítající 10 misí, jejichž náplň je povětšinou stejná, tedy likvidace protivníka. První mise je však spíše výuková, jejím cílem je, abyste se seznámili se všemi zákonitostmi hry. Ostatní levely jsou už ale klasického ražení, tedy zlikvidovat pirátskou flotilu, patrola, ochrana nákladu a podobně. Naproti tomu skirmish je mód rychlé hry, nemusíte nijak zvlášť přemýšlet a rovnou se vrháte do akce proti obrovské přesile. Před každou misí dostanete určitý počet kreditů, které směňujete za lodě, k dispozici jich je celkem 17, přičemž jsou rozděleny do tří skupin podle využití. Před samotným výběrem si můžete prohlédnout jakou výzbrojí je daná loď vybavena, jak je rychlá, či kolik vydrží. Co mne mile překvapilo, je možnost zadat každé zbrani jiný cíl, což nejen dobře vypadá, ale především skvěle funguje v momentě, kdy se na vás sápe nepřítel ze všech stran. Při výběru musíte být velice obezřetní, neboť každá loď má své klady, ale i zápory a v některých misích rozhodne výběr o tom, zda ji dokončíte úspěšně či nikoliv. Pokud vás hraní omrzí je k dispozici jednoduchý editor, který umožňuje upravovat nebo navrhovat vlastní lodě.

Ačkoliv se může zdát grafické zpracování chudé, není tomu tak, po chvíli hraní se totiž obrazovka doslova rozhýří barvami a nádhernými efekty. Vše je pak doplněno výborným ozvučením, takže je zaručena skvělá atmosféra. Ovládání je kompletně přenecháno vašemu hlodavci, takže nehrozí žádné zbytečné kombinace mnoha kláves. Pro mne osobně však bylo trochu zklamáním nevyužití potenciálu vesmírného prostoru, plocha, na které se mise odehrává, je totiž zoufale malá, díky čemuž se ve většině případů vůbec nemusíte hnout z místa; malinko jiná je situace ve skirmish módu, ale ne moc. Celkově se však jedná o skvěle provedenou práci, hratelnost je výborná a to je hlavní. Není to sice nic převratného, ale po celou dobu jsem se skvěle bavil a proto mohu s klidným svědomím hru doporučit.

stáhnout hru
Shadee

autor
/ Shadee

Skóre

90 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Iveta111

Iveta111 | 10.09.16 v 00:13

Dobrá hra.

Darios | 16.01.08 v 09:22

Je to skvělá hra. Škoda že kampaň není delší :/
Jinak je super vytvářet vlastní lodě (mám jich asi 15) a ještě další stahovat z databáze na netu :)

star_sam | 09.01.08 v 19:58

hned po Wolfenstejn: ET je to nejlepsi freewarovka, kterou znam, ale musite si delat svoje lode, jinak je to po chvilce nuda..

Tom | 03.01.08 v 15:03

mohli bi udělat dvojku


galerie

Battleships Forever Battleships Forever Battleships Forever Battleships Forever Battleships Forever

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce