recenze

Barnyard Brawl

Barnyard Brawl

Blížící se krutá zima nutí i hodná lesní zvířátka krást ve vaší stodole jídlo a i když nebohá zvěř jedná dle pudu sebezáchovy, krást se prostě nemá a tak nemáte na vybranou. Vaši úrodu ukrytou ve stodole musíte ochránit za každou cenu.
Smyslem dnešní hříčky je, jak se ostatně můžete dočíst v úvodu, ochránit stodolu stojící na vaší malé farmě. Stodola je vždy situována ve středu herní plochy, přičemž k ní vedou vždy nejméně dvě cesty. Vaším úkolem je postavit obrané věže tak, aby dokázaly zastavit neustále se valící hordy nebohých zvířátek. V podstatě se jedná o klasickou věžovku, tedy strategii založenou na stavbě obranných věží. To v čem je zrovna Barnyard Brawl (BB) výjimečný je především samotné zpracování, jak můžete vysledovat z okolních obrázků, grafika je ručně kreslená a nebál bych se ji nazvat takřka dokonalou, i když lehce infantilní. Animace všech postaviček je velice svižná a někdy působí až komickým dojmem, to je ale v tomto případě záměrem. Hudba je rovněž velmi povedená, a tak jediné co malinko zamrzí je relativně chudý zvuk, jinak je ale vše opravdu bravurně zpracováno.

Dalším u tohoto typu her nevídaným prvkem je možnost síťové hry, tedy v podstatě se jedná o čistě síťovou hru, kterou je však možné hrát i samostatně. Kouzlo spočívá v možnosti hrát lokálně nebo přes internet s kamarádem nebo až 6 jinými hráči, kdy si každý hlídá svůj koridor, popřípadě různě kombinují. Celkem máte možnost výběru ze šesti druhů věží, což není mnoho, ale naštěstí je možné vaše věžičky postupem času vylepšovat. Zde platí pravidlo, že je někdy lepší mít méně silnějších věží, než spousty slabých věžiček. Na výběr máte také prostředí, tedy vlastně herní mapku na které se vše odehrává, tyto mapky jsou zde celkem tři a jak už to tak bývá, každá je jiná a musíte tedy volit i jinou strategii. Pokud se spletete a postavíte věž na jiné místo, než jste zamýšleli, není ještě nic ztraceno, věž můžete prodat a získat tak zpět alespoň část kreditů. Nepřátelská zvířátka jsou zastoupena liškami, vlky a vránami. Krom toho, že vrány jako jediné létají, se odlišují svou rychlostí a houževnatostí. Vy můžete své věže osadit jedním ze šesti druhů zvířat, ať už se jedná o veverky, nebo domácí zvířata jako prasata, kachny či jiná. Tento výběr zde vlastně reprezentuje, krom barvy, odlišení hráčů, kteří právě hrají.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

javor | 06.11.07 v 15:26

poli

Shadee | 04.11.07 v 19:47

Takže, hru jsem otestoval na několika konfiguracích a ani na jedné se neobjevil problém. Ve všech byl procesor od AMD (Duron, Sempron, Turion) a gafika ATI (9600, x200, x1300). Bohužel nemám možnost testu na platformě Intel ani Nvidia, pokud tedy máte v počítači jeden z těchto CPU(GPU) je možné že v tom bude problém, i když se mi to moc nezdá. Zkuste ještě přeinstalovat DirectX a ovladače grafické karty. Jinak bohužel nemohu pomoci, sorry.

Shadee | 04.11.07 v 18:21

Ahoj, momentálně se pokouším zjistit v čem spočívá jádro pudla, u mě hra bezproblému běží. Vyzkouším ji však i na jiných počítačích, abych zjistil zdali není problém tam. Pokuste se vydržet, snad budu co nejdříve vědět jak problém odstranit.

Alishka | 04.11.07 v 01:02

mne taky..dozvime se odpoved, proc se to deje a jak to napravit, mily redaktore..?

degen | 10.10.07 v 10:57

Me to pise taky...

Drizzt | 04.10.07 v 16:50

věřim v to že tato hra musí být naprosto famózní ale nejde mi spustit...nevíte někdo co s tim? obejví se mi okno se zprávou že se dá zapsat do paměti na adrese 0X00000000


galerie

Barnyard Brawl Barnyard Brawl Barnyard Brawl Barnyard Brawl