recenze

NoseMan

NoseMan

S určitostí se dá říct, že některé z vás, kteří hrají arkády rádi, už nebaví věčné omýlaní témat Maria apod. a touží po změně. Jiní z hráčů zase arkády nehrají, protože je nebaví. Pro oba tyto tábory a samozřejěm také pro hráče, ketří nic specifického k arkádám necítí je tu NoseMan, který poět svůj žánr posouvá dál.
Na první pohled vypadá Noseman jako každá jiná arkáda. Není ničím zvláštní- ani svou garfikou, ničím. Na další pohled už ale najdeme rozlišností hned několik.Hned, jak začnete Nosemana hrát, si všimnete, že autoři rozhodně chtějí, abyste se vy jako hráč, dostal do "ostré" hry už poněkud připravený, takže pro vás přichystali tutorial. Ten se sestává z jedné mise, při níž jsou vám představeny nejběžnější překážky a vysvětleny i jisté fígle, které pak budete muset chtě nechtě využít i při hře, pokud v ní budete chtít být úspěšní. Takže se naučíte princip trampolíny, kollikrát se odrazit, bay byl odraz co největší, zjistíte, jak používat plynové nadnášeče, jak jsem si tato zařízení sám pojmenoval a budete umět také používat "odrazáků".

Nejtěžší pro vás v tutorialu bude využít odrazáku a trampolíny dohromady. Možná, že tohle trochu vyznělo jako agitace paní učitelky žákům v první třídě, aby věděli, na co škola je, ale to jsem nechtěl, tak raději od toho.Pak už začíná ostrá hra- vzhledem k tomu, že je velmi zábavná, by ode mě nebylo korektní, abych vám vykládal, co všechno na své cestě zažijete a potkáte, tak vám nic bližšího nepovím. Jen můžu zcela zodpovědně říct, že hra je skutečně zábavná a leckdy i obtížná. A i během ostré hry dostáváte od autorů jisté pokyny, jak co udělat, ale výše jsem zapomněl upozornit, že hra je němcká, takže i tyto informace jsou v němčině.Jak jsem řekl, hra se neličí svým zpracováním od ostatních arkád. Skutečně tomu tak je. Grafika je jednoduchá, ale přehledná a celkově podtrženo a sečeteno je grafika vhodná. Co se týče zvuků, tak musím uznat, že jich mohlo být víc, ale nijak tristně málo jich také není.Takže, co z toho vychází? Další arkádka, kterou by byla škoda jen tak pominout, vřele vám ji doporučuji.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

NINA NGUYENOVÁ | 19.11.03 v 15:34

CHCI HRÁT


galerie