recenze

Knight of Darkness

Knight of Darkness

Myslím, že každý příznivce textovek si rád po delší době zahraje některou s pěkným příběhem, která už je téměř adventurou a dokonce s RPG prvky. Všechny milovníky tajemna dnes zveme na krásnou výpravu!
V poslední době jako by se roztrhl pytel se ztřeštěnými textovkami ze života teenagerů (Fuckstory 1, Fuckstory 2, Príbeh Jebkyho 1, Príbeh Jebkyho 2, Normal School Day: Houby). Nic proti nim, ale všeho moc škodí. Už jich začínalo být moc a navíc žánr textovek počínal zapáchat stojatými vodami. Tomu se rozhodla čelit autorská skupina, říkající si Lushlife, která se chtěla pokusit o textovou hru, jež by tomuto žánru poněkud změnila vizáž. A lze říct, že se jí to nadmíru povedlo.

Než začnete hrát, budete si muset přečíst herní příběh. Ne proto, že by vám ho hra nutila, ale proto, že jej prostě a jednoduše při hraní budete potřebovat. Probudili jste se na neznámě planině, všude kolem vás jsou rozesety mrtvoly vašich druhů z barbarského kmene. Jste zoufalstvím bez sebe a rozhodnete si vzít také život. V tu chvíli se ale za vámi objevuje neznámý muž a přináší zvrat ve vašem životě. Od něj se dozvídáte, že člověk, kterého jste doposud považovali za svého otce, Ruffus, byl vlastně jen žárlivý muž, který zabil vašeho otce a matku, protože ta jej několikrát odmítla. Vás, jako syna milované ženy, si ponechal. Byl jste jím převychován na barbara a na své rodiče jste úplně zapomněl. Vždyť jste tehdy byl ještě malý. Jenže proč se stala tak ohromná tragedie, při níž byli všichni členové vašeho kmene pobiti? Dozvídáte se, že čaroděj Drubbus, který upsal svou duši ďáblu za jediný rok absolutní moci nad Zemí, se poté neustále sžíral touhou po moci. Nebyl hloupý a snažil se vetřít do přízně samotného Satana. To se mu povedlo a když tedy nastala Monaffa, tedy záhadná konjugace planet, jež přichází jen jednou za pět milionů let, uzmul všechnu moc nad peklem. Satan si této zrady všimnul, až když bylo pozdě a nemohl tedy zasáhnout. Jenže moc nad peklem je k ničemu, Drubbus chce vládnout celému světu. A z pekla existuje jediný východ. Zemská brána, jež leží nedaleko od vás…Pobití vašeho kmene byl první test jeho síly. A co musíte udělat vy? Jistě, zastavit Drubba.

Zdá se to poměrně složité, ale jakmile se dostanete do hry tzn. cca po půl hodin hraní, absolutně se se svou postavou ztotožníte. Hra vás dokonale vtáhne do svého děje a jen tak nepustí. Nejdříve se musíte dostat k Zemské bráně, ověřit si, zda nejde jen o pověru. Hned vás tedy čeká úkol - dostat se k lodi. V této první misi si osvojíte všechny základní dovednosti, které budete potřebovat po celou hru. Po světě se pohybujete šipkami, úkony provádíte slovními příkazy. Čekají vás i souboje na život a na smrt s mnohými monstry. Hra je až neuvěřitelně spjatá se svým příběhem a rozhodně se nevyplatí zanedbávat dialogy. Každá, i ta nejzapadlejší odpověď, vás může přivést na nečekané souvislosti. Nechci tím ale říct, že by hra byla totálně vytuhlá, plná zákysů. Při troše přemýšlení se budete jen kochat, jak do sebe vše pěkně zapadá. A prvky RPG, o nichž jsem se zmínil výše? K soubojům budete potřebovat leckdy i magii, jejíž hodnotu si zvyšujete různými rekvizitami, které najdete různě po světě. Navíc ukazatel vašeho zdraví je tím hlavním určujícím při soubojích, jak dlouho vydržíte. Zdraví se vám vylepšuje např. spánkem. A v neposlední řadě je velice důležitá vaše síla. Tu vám zvyšují vaše zbraně zkušenosti.

Svět Knight of Darkness je opravdu velice rozsáhlý a popsat jej zcela je nad možnosti jedné recenze. Jediné, co vám mohu na závěr říct, je, abyste si tuhle hru určitě zahráli, zvláště, pokud máte rádi hry s tajemným příběhem, které jsou navíc perfektně odvedenou prací autorů. Seznamte se tak se špičkou dnešních českých textovek!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

PanEsky | 12.05.13 v 12:34

Newím jak se dostat přes ty vumpíry či co jeto do hostince nebo jak tento hostinec obejít :/ Poraďte prosím :)

pizba | 04.11.07 v 09:53

Burk:
kde jsi našel tu spulku nití?
a přes tu bránu jsem se dostal tak že jsem použil rybářovu lodku a nasel kristalovou kouli dal jsem ji vedme a následne zabil demona a u brány vypukla bitva. poté když jsem se mečem prosekal přes roští před vědminym domem a vrátil se k bráně tak ten vrátný byl mrtev a já mohl projít.


A nevíte prosím někdo jak přesně zněl ten příkaz k použití toho amuletu,

Stefan | 19.09.07 v 12:41

nová homepage Lushlife je www.lushlife.cz ;) Rádi Vás všechny zase uvidíme

Burk | 17.02.07 v 18:24

Co udelat ve treti urovni.Mam soudek prachu a spulku niti, ale nic s nima nemuzu udelat.Vratny me nechce pustit pres zavoru.Kdo poradi.

anonym:) | 07.10.06 v 13:00

Moze mi niekto povedat ci este existuje lushlife-software?alebo ci nemaju zmeneny hosting alebo co...nemozem nic o nich najst...

Dawnrobber | 16.08.06 v 11:56

Ehm.. Mozna budu vypadat jak blbec ale prosim vas jak mam ziskat pecenou rybu pro hostinskeho???

ShockyXXX | 23.04.05 v 15:19

Nevím jak mám tomu dědkovi udělat ten doutník.
A nevím ani o jakým SAFU tady kecáte.

David | 27.02.05 v 14:09

Seber hubertak, dej ho kormidelnikovi, on ti da tabak, di do kajuty, použij tabák, di ke krbu, použij cigaretu, di k dědovi, použij doutník

Desk | 29.11.04 v 12:39

zeptej se na www.textovky.cz nebo na www.lushlife-software.com

Retro-active | 28.10.04 v 15:17

tak sem strachal v cely lodi ouplne vše a ne a ne najít třetí klíč...! Jeden sem našel za obrazem v kuchyni, druhej ve skladu a třetí ne ne najít!! Poraďte někdo, lidi!

Stefan Durmek | 01.09.04 v 15:36

Zdravím všechny! Jak už návštěvníci stránek www.lushlife-software.com ví, tvoříme engine TGB Studio pro vývoj textových her. Bude to WIN aplikace založená na databázovém systému. Rádi bychom aplikaci formovali podle Vás, hráčů a vývojářů textových her. V diskuzi na našich stránkách nám v tom pak můžete pomoc.

Lushlife soft. | 24.03.04 v 13:16

www.lushlife.mysteria.cz

LUSHLIFE | 18.03.04 v 10:16

Vážení příznivci,
omlouváme se za dlouhou odmlku, kterou jsme způsobili. Důvodem nám bylo pracovní vytížení, které znemožňovalo jakékoliv tvorbě KNIGHTu. Za vzniklou chybu na konci druhého levelu se omouváme a hned zítra pustíme do světa patch, který jí opraví. Level 3 je rozpracován. Konkrétně mě bude chvíli trvat, než se do toho zase dostanu. Mohu snad jen prozradit, že veškeré scénáře jsou hotovy až do levelu 5, takže už záleží vyloženě na naší schopnosti realizace. Dlouho jsme nebyli v kontaktu se světem, protože jsme nepočítali s takovým ohlasem a do dnešního dne ani s pokračováním tvorby. Jsme rádi, že Knight se líbí (v některých případech samozřejmě ne), ale vzhledem k tomu, že pilně pracujeme ve svém zaměstnání a na knightu rozhodně nechceme vydělávat (ono by to vlastně ani moc nešlo), budou dny, kdy se k vývoji vůbec nedostaneme. Pokud se ještě dohodneme na rozšíření vývojového teamu LUSHLIFE soft., bude tato zpráva zveřejněna včetně potřebných pozic. Děkujeme ještě jednou za přízeň a pokusíme se Vás znovu nezklamat. Za LUSHLIFE soft. Stefan Durmek

aillee | 19.02.04 v 11:55

Tak diky Trevore.

Trevor | 12.02.04 v 18:47

Me se to taky sekalo, ale bylo to jen protoze tam autori zapomeli 4x napsat THEN za IF...

Ten treti klic je za obrazem pred kuchni.

A dalsi spatna zprava po druhem levelu je konec, autori to zatim nedodelali, ale jinak je vyborna textovka.

J.J. | 03.02.04 v 19:42

aillee:jo...tak bycha,aby ses toho vůbec dočkala..........

aillee | 28.01.04 v 19:02

Ne tam,ale az na tebe ta kreatura zautoci,tak to spadne.Sul je v sejfu a musis dat kapitanovi kabat a starikovi ubalit doutnik.

Lenka | 27.01.04 v 15:12

Mě se to u postavy v kápi nekouslo (mimo toho, že s ní nejde nic udělat), třeba to tak patří (má sloužit jenom jako dekorace). Ale stejně mi nejde najít 3. klíč do sejfu ani sůl, kterou chce kuchař... Poradí někdo????

aillee | 26.01.04 v 18:38

Tak dík.Počkám si. :) Třeba na zázrak.

J.J. | 16.01.04 v 20:23

jojo,souhlasim s tebou aillee.......asi mu zkusim napast znovu...no.....kdyby odepsal,trak se určitě ozvu.........

aillee | 10.01.04 v 16:44

Holt si asi budem muset najit nejakou jinou "fakt good hru".Nebo nakopat autorum zadek...

J.J. | 08.01.04 v 20:49

no právě,víš???To já taky nevim,a dost mě to štve ...fakt good hra a nejde dohrát.....

aillee | 07.01.04 v 19:01

Jo,to ja jsem udelala taky a jeste pred Novym rokem a taky mi jeste neodepsali...tak taky nefim...ale kdyz nechteji aby jim lidi psali problemy s jejich hrou,tak proc ten mail uverejnuji ???

J.J. | 02.01.04 v 20:29

já už si sehnal i e-mailovou adresu autora hry a psal semmu...před 5 dnama..a neodepsal.....takže nefim.....

aillee | 29.12.03 v 19:49

asi budu neoriginální ale kouslo se mi to taky a taky v tom stejným místě prosííííííím pooooooomoooooc.

J.J. | 26.12.03 v 12:27

Je to good hra,ale mám stejnej problem jako zajda: kouslo se to v druhym levelu u postavy v kapi.Jest-li někdo ví,co s tim,prosimvás napište.

zajda | 25.12.03 v 16:23

bezva hricka ale potvora se mi zasekla na lodi u postavy v kapi a nechce dal co mam delat poradte mi prosim nekdo diky


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce