recenze

HeroQuest

HeroQuest

Splnit jeden z několika questů. Tak to bude vaším úkolem v následující gamesce a na rovinu vám musím říci, že to nebude tak hrozné, jak to možná na první pohled vypadá. Pro kreativnější hráče je pak k dispozici i editor vlastního prostředí.
Kořením každého kvalitního RPG jsou questy, což jsou jinými slovy úkoly, které musíte splnit, abyste se mohli pohnout trochu dále. V komplexních projektech jsou tyto úkoly mnohdy téměř nadlidské a je potřeba opravdu být pozorný. Pokud něco podobného očekáváte i dnes, musím vás zklamat.

Jedná se sice o RPG, ovšem v trochu jednodušší formě. Technicky to je zvládnuté tak, že vše vidíte pěkně z ptačí perspektivy. Hra ale nemá nějaký předem stanovený příběh. V podstatě vše spočívá v tom, že si nahrajete jeden z připravených úkolů a snažíte se ho splnit. Jde jen o to, že musíte zlikvidovat všechny nepřátele (celá hra a souboje mimochodem probíhají v tahovém režimu), popř. objevit klíčové postavy. Když se díváte na obrázky, možná vám má slova připadají lehce komická, ovšem vše je zpracováno až překvapivě dobře. Vy si zpočátku musíte jen vybrat jednu až čtyři postavy a pustit se do nového dobrodružství. Aby měl titul dostatečné grády, samozřejmostí jsou obchody, truhlice, zbraně, předměty…tedy prvky, bez kterých by žádné RPG nemělo šanci na úspěch.

Pokud vás předem vytvořené prostředí omrzí, není problém sáhnout po editoru a pustit se do tvorby vlastních lokací. Fantazii se meze rozhodně nekladou, a tak je jen na vás, jestli nasázíte desítky nepřátel nebo jiných elementů, a poté se nemilosrdně pustíte do veselého hraní. HeroQuest je titul, který rozhodně doporučujeme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Petulinda

Petulinda | 12.11.17 v 14:19

text příspěvku

PavelH

PavelH | 03.12.16 v 01:10

Dobrá hra.

Alishka | 06.08.07 v 14:08

Prosim pomozte,jak udelat druhy kolo?

A. | 20.07.07 v 10:43

:(

A. | 18.07.07 v 15:31

Pomozte! Nevim, co delat v 2.kole,jak mam zachranit sira Ragnara! Cely to projdu, vsechny orky zabiju a nic se nedeje!nevim jak kolo dokoncit:(

Radek Tomášek | 04.05.06 v 19:48

A proc ne? Kdyz si vezmete, tak napln je hodne nevsedni, navic hrac ma moznost vytvaret si vlastni prostredi a je jedno, co do hry implementuje..zveda to tak prijemne herni dobu..Navic RPGcek zase az tak mnoho nevychazi a takove hry by se mely cenit a ty kvalitni pak dvojnasob...

Lokutus | 04.05.06 v 19:15

89%?!? Proboha?!?


galerie

HeroQuest HeroQuest HeroQuest HeroQuest HeroQuest