recenze

Sword of Jade

Sword of Jade

Další 2D RPG, které se liší od ostatních pár zajímavými prvky, například se zde setkáte pouze se zvířátky, jinak zde musíte zničit zlo, které se objevilo na této planetě, asi jako u všech RPG:), ale rozhodně stojí za to si tuto hru zahrát.
Tak tu máme 2D RPG, které má velice zajímavý nápad, v této hře můžete ovládat až čtyři hlavní postavičky, a to vlka, psa, kočku a lišku. I ostatní postavy jsou ze světa zvířat, takže člověka zde opravdu nečekejte.

Ze začátku se dozvíte, že musíte zničit zlo, které sužuje tento svět, taková dalo by se říci otřepaná fráze, ale neustále používaná ve většině her, akorát vždy v trochu pozměněné formě. Tentokrát je to příšera Grinlow, která si žije na své hoře. Začínáte sám a až v průběhu doby se setkáváte s dalšími zvířátky, která jsou ochotna se k vám přidat. Také musím poznamenat, že znalost angličtiny je zde rozhodně výhodou, rozhovorů je zde poměrně dost a i manuál, který je velice obsáhlý a najdete v něm naprosto vše potřebné k hraní je také celý anglicky. Boje v tomto RPG jsou velice podobné bojům v Heroes of Might and Magic, hraje se kolově a můžete si vybrat vždy ze čtyř nabízených akcí, boj, obrana, skill a použití předmětu. Nečekejte hru, ke které si sednete a za chvíli se zvedáte potěšeni, že jste zvládli další RPG, tato hra je velice zdlouhavá, na to, že se jedná o freeware, vás čeká mnoho hodin strávených u počítače. Také je zde zajímavý prvek času, kdy se mění den a noc, ráno a odpoledne.

Hardwarové nároky jsou naprosto minimální, bohužel se to podepsalo jak na grafice, tak na hudbě a zvuku. Zvuk zde totiž neexistuje, alespoň jsem si mohl při hře pouštět písničky. :) Co se týče grafické stránky, tak taky žádný zázrak, hra je kompletně v módu 256 barev, na nových počítačích může také docházet k občasným bugům, ale jestliže hru spustíte v DOS Boxu, můžete jim takto předejít. Hra je poměrně dobře udělaná po stránce příběhové, ale co se týče provedení, tak dost zaostává za některými jinými freeware RPG, ale ani to by vás nemělo odradit od stáhnutí a hraní. Dávám 75% převážně za příběh a nápad, ale zbytek procent strhává zpracování.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Rift Avis | 05.07.10 v 17:23

No tak pěkně řečeno, ale nepravdivě.Na začátku hry ovládáte dva psy, lišku a kočku (úvod).V průběhu hry ovládáte celkem dva psy, vlka a lišku.Zlo se rozhodnete zničit až průběhem hry, a není to Grinlow ale Gahn který přesvědčil skoro všechny ve hře, aby ho následovali.Grinlow zemřel před mnoha lety a vaším cílem je najít čtyři "valoriany", kteří zabili Grinlowa, aby vám pomohli s Gahnem.Sword of Jade je jinak důležitý meč.A ke grafice, hra se začala vyvíjet roku 1999, v programu který ani lepší možnosti nenabízel, a na věk a dostupnosti si grafika zaslouží pochvalu (Jako kdybyjste kritizovali prvního pacmana).Hudba ve hře jde, a když ji spustíde ve VDMSound (DOSbox jsem nezkoušel), tak je dostupných mnoho krásných skladeb, které si kritiku rozhodně nezaslouží.Do mínusu bych dal jen zvuk a to, že ve hře je možná příliš mnoho filozofie těžké na pochopení. Ale vzhedem k tomu že už všichni navyklí na moderní "pecky" a ti kteří hru odsoudili již před druhým městem ji zavrhli a dali nezasloužené hodnocení, se pravděpodobně recenze ani hodnocení opravy nedočká. -Rift Avis


galerie

Sword of Jade Sword of Jade Sword of Jade

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce