recenze

Times Tables

Times Tables

Rčení škola hrou se v této kolekci čtyř naučných mini her lze využít téměř beze zbytku. Chcete se pobavit a přitom se naučit základní početní operace nenásilnou formou? Pak je dnešní hra stvořená přímo pro vás!
Dnešní hra je určena spíše jen pro mladší část pařanské obce, neboť se zda vaše ratolest naučí základním početním úkonům, jako sčítání, odčítání, násobení či dělení, a to formou zábavy, která je velkou měrou obsažena ve čtyřech mini hrách. Pojďme si jednotlivé z nich popsat.

Roadhog: Všechny čtyři hry mají společnou jednu věc, a to tu, že ve spodní části obrazovky se vždy zobrazuje zadání úlohy a vpravo od toho se nachází čtyři možná řešení, která jsou označena každá jinou barvou. Do rukou dostanete ježka, s nímž musíte přejít bezpečně silnici, až ke čtyřem otvorům. Každý z těchto otvorů nese barvu jednoho výsledku a vy tak musíte spočítat úlohu a s ježkem projít správně zbarveným tunelem. Pokud vás zajede auto či špatně vypočtete příklad a vstoupíte do špatného tunelu, přicházíte o drahocenný život.

Rubber Duck: Tato hra je založena na stejném principu, jako ta první, ovšem s tím rozdílem, že se nestaráte o ježka, ale díváte se z vrchu na jezero, přes které proplouvají čtyři jinak zbarvené kachny. V rukou držíte míček a vaším úkolem je strefit kachnu se stejnou barvou, jakou má správný výsledek. Pokud minete či zasáhnete špatnou kachnu, máte o jeden život méně.

Rattles: Stejně jako všechny ostatní hry v Times Tables, i tato je založena na principu, detailně popsaném u první mini hry. Tentokrát se ale ocitáte na hřbitově, před dlouhou řadou náhrobků, za kterými jsou schovány čtyři kostry stejné barvy, jako výsledky a z tohoto útočiště v pravidelných intervalech vykukují. Vy máte v ruce hamburger, který musíte dát vždy správně obarvené kostře. Netřeba snad zmiňovat, že pokud poputuje hamburger ke špatné kostře, přicházíte o život.

Lost City: Poslední hra je ze všech asi nejzajímavější a tím i nejzábavnější. Vžíváte se do role dobrodruha, který nechce nic jiného, než sebrat starověké předměty. Vy mu v tomto snažení nemáte zabránit, ale naopak pomoct, a to tak, že za něj spočtete správný výsledek úlohy a dovedete ho ke správnému diamantu. Cestou se ovšem musíte vyhnout nebezpečným nástrahám, jako třeba mumie nebo propasti, které musíte obratně přeskočit.

Grafiky i zvukově je na tom hra velice dobře, hlavně hudba se povedla. Zatím jsem hru jen chválil, teď ji trochu pošpiním. Times Tables je sice zábavnou, ale ne pro všechny věkové skupiny obyvatelstva. Bavit se budou hlavně děti, pro něž je hra určena. Každá mini hra začne celkem brzy nudit a nebýt poslední Lost City, bylo by hodnocení ještě o trochu nižší. Přesto doporučuji hlavně dětem, kterým se hra bude určitě líbit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Mintaka | 05.04.06 v 22:50

Co takhle zavést kategorii výukové hry?

Hry jako:
Tuxtype
http://tuxtype.sourceforge.net/
Blockcad
http://web.telia.com/~u16122508/proglego.htm
Tidy Up
http://www.greyolltwit.com/tidyup.html

A další...


galerie

Times Tables Times Tables Times Tables Times Tables

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce