recenze

Pengupop

Pengupop

Existuje spousta klonů výborných Bust-A-Move, ale ne všechny jsou natolik propracované a zábavné, že je můžete hrát prakticky kdykoliv. Jednou z těch lepší je Bobble Puzzle, která nabídne zábavu prakticky kdykoliv. Jak si ale vede Pengupop?
Pro ty co neznají Bust-A-Move a desítky jejich klonů, se možná bude hodit jednoduchý popis celkového principu. Ten je totiž velmi jednoduchý. Ovládáte malé dělo s barevnými objekty. Kolem vás jsou pak další herní prvky, které rovněž mají všemožné barvy. No a vaším úkolem je tyto objekty trefit s vaší „municí“. Budete-li úspěšní a podaří-li se vám spojit dostatek stejnobarevných prvků k sobě, pak ty automaticky zmizí a vy si můžete na chvilku oddechnout. Co bude následovat potom, většinou závisí na konkrétní implementaci, protože zde autoři rádi projevují svou fantazii. K základu by to bylo ale vše. Pokud stále nevíte, tak vyzkoušejte například již zmíněné Bobble Puzzle či Bubblezoid a myslím, že by už nikdo neměl být na pochybách.

Pengupop se drží přesně zajetého schématu. Máte zde přesně dva módy a v každém spoustu možností, jak se projevit. V tom prvním máte několik levelů a časový limit. Vaším úkolem je vždy všechny objekty zneškodnit (dle postupu, jenž je popsaný v prvním odstavci) ještě předtím, než tento limit klesne na nulu. Pokud to nestihnete, bude následovat restart daného kola. V opačném případě ale postupujete do další úrovně a budete čelit dalším výzvám. Jen pozor na to, že úkoly v každém kole se jemně liší. Pořád ale platí to, že musíte vyeliminovat všechny objekty. Jinak abych dokončil svou myšlenku. Oba módy se liší akorát v tom, že v tom druhém budete mít vypnutý časový čítač a budete si moci dělat relativně co budete chtít. Jako trénink je to výborné.

Bohužel ani Pengupop vám nevydrží nějak dlouho. Autoři se sice snažili, ale není to úplně ono. Netvrdím ale, že jde o špatnou hru. Pokud si ji stáhnete, nepochybuji o tom, že si vás na několik hodin v pohodě získá. Tomu odpovídá i hodnocení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Pengupop Pengupop Pengupop Pengupop Pengupop