recenze

Blocks 2001

Blocks 2001

Kostky se nemusí vždy skládat jako v tetrisu. Dají se využít i jako pomůcka k překonání překážek, což je princip dnešní hry. Máte-li rádi logické záležitosti, vyzkoušejte 3D hru Blocks 2001, kde k úspěchu stačí trocha logického myšlení.
Pod názvem Blocks si řadový hráč jako první představí tetris. Není divu, pod tímto názvem se u nás skrývá hned několik her, v nichž máte za úkol kostky skládat na sebe, aby se vám část umazala. Nic co bychom neznali. Nejznámější z těchto her budou asi Blocks, GlBlocks a jedna z nejoblíbenějších - Bikini Blocks. Tyto hry však dnes opustíme, neboť tetris už dnes nikoho nepřekvapí a jeho logika je příliš triviální.

V Blocks 2001 hrajete za malou žlutou postavu ve slušně provedeném 3D prostředí. Úkolem je nalézt daný počet diamantů, po jejichž sebrání se někde objeví exit. Tím už stačí jen projít a jdete do další úrovně. Nic obtížného, říkáte si. Diamanty však nebudou stát přímo proti vám nebo na nějaké jednoduché překážce. Vždy se k nim musíte dostat přes stále obtížnější překážky. Tou základní bude asi výškový rozdíl, který musíte překonat skokem na překážku. Tu si však musíte předem připravit a zde začíná obtížná část hry. V prvních úrovních se hra nezdá náročná, ale postupem času se najdou chvíle, kdy budete potřebovat váš mozek a taky trochu šikovnosti.

Ovládání hry je díky 3D prostředí jednoduché. Pohyb ovládáte klasicky, využívat můžete skoky nebo přesouvání kostek, na které musíte zatlačit. Co je však výraznou chybou hry a určitě ji nepřehlédnete, je kamera. Ta se bohužel vůbec nechová podle vašeho pohybu a často musíte čekat, až se natočí tak, jak potřebujete. Zkrátka nehraje s vámi. Někdy projde stěnou, abyste viděli v uzavřených prostorech, ale někdy zůstane za ní a vy můžete jen odhadovat, kam se malá žlutá postavička asi tak dostane. I v běžných situacích na primitivních místech není kamera zrovna optimální a hraní vám dosti zhoršuje.

I přesto se ale Blocks 2001 hrát dá. Slušnou grafiku doplňuje příjemná hudba, jako vystřižená pro logickou hru. Úrovní hra nabízí celkem dost; v některých nezapomínejte na to, že vaše postavička není nesmrtelná. Všímejte si ukazatele zdraví, který by se neměl dostat až na konec. K tomu mu mohou pomoci např. pády z vyšších míst. Celkově hra nepřináší nic revolučního, je už taky trochu zastaralá, ale nemít ji u nás by byla ostuda. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce