recenze

Molecule Man

Molecule Man

Dnešní Molekulový Mužíček je předělávkou stejnojmenné hry vyšlé na ZX Spectrum. Vaším úkolem je utéct z bludiště teleportem dříve, než vás zabije všudypřítomná radiace. Že to nebude nic lehkého se můžete přesvědčit sami.
Jak již bylo naznačeno v perexu, zhostíte se Molekulového Mužíčka, což je vlastně molekula. Došlo k úniku radiace a vaším úkolem je dostat se od ní co nejdál, pokud možno na druhý konec planety. K tomu bude zapotřebí teleport, který vás na vysněné a hlavně bezpečné místo dopraví. Bohužel, radiace je opravdu smrtící a tak musíte polykat pilulky, které vám pomáhají účinně se proti ní bránit a prodlužují vám tak život. Spotřeba je ovšem veliká, a tak musíte pilulky nakupovat za utržené mince. Krom pilulek můžete nakupovat i čas, který vám taky jde po krku. Poslední položkou, za kterou můžete utrácet, jsou výbušniny, kterými odstraníte část zdi bludiště. Mincí je ale málo, takže musíte počlivě volit, do čeho investovat.

Ač se to na první pohled zdá jako pěkný nápad (což taky je), tak opět zafungovalo známé rčení "Není všechno zlato, co se třpytí" a u Molecule Man to platí trojnásob. Největším kamenem, který stahuje hru dolů, je otřesná grafika. Jsem sice zastáncem, že grafika je to poslední, co mě na hře zajímá. Bohužel, vzhled hry je velice nepřehledný, dokonce mi dělalo delší dobu potíže rozeznat, jak vypadají mince, jak bomby a hlavně kudy se dá jít a kudy ne. Zvuková stránka taky nijak neexceluje, ale to se dá prominout. Ač to na první pohled vypadalo slibně, delší zkoumání prokázalo, že tato hra patří spíše k lehce nadprůměrným hříčkám, než k vynikajícím kouskům krášlící herní nebe.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Molecule Man Molecule Man Molecule Man