recenze

Rock Station

Rock Station

Institut Digipen jistě není svými hrami neznámý, a tak jsem pro vás vyšmejdil jeden kousek z jejich obsáhlého portfolia. A že to není kousek ledajaký, se můžete přesvědčit ve hře samotné. A věřte, že kvalitou se na tomto titulu rozhodně nešetřilo.
Vesmírných akčních stříleček je v každém období jako hub po dešti a většinou nepřinášejí téměř nic nového. Rock Station je naštěstí světlou výjimkou, která se vyznačuje hned několika věcmi.

Tak za prvé, hra má příběh, a i když se jedná o typické zachraň-vesmír-před-mimozemšťany-klišé, je to trochu zamotanější a důsledkem toho máte na výběr až osm hrdinů, každý s jiným letounem a stylem. Vaši svěřenci nejsou jen kusem stáda, ale každý je odlišný, ať už vlastnostmi svých lodí, tak i hláškami, které během boje vykřikují. Či podivným vzhledem, ať už svým nebo svého plavidla. Není proto těžké si někoho z nich oblíbit a projet si s ním celou kampaň.

Krom kampaně je tu samozřejmě možnost střihnout si rychlou hru, jak sám, tak s přáteli po síti či internetu. Přesto jde ve všech variantách jen o to jedno – destrukce všeho živého a hlavně nepřátelského, to ale neznamená, že to bude pruda. Naopak, díky trojrozměrnému prostoru se můžete pohybovat libovolným směrem, a tak se zábava mnohonásobně zvedá. Jak vaše, tak i nepřátelské lodě mají štíty, které jsou schopny pohltit jistou míru poškození, po jeho vyprchání jdou všechny střely na holý trup. Cuchat nervy nepřátelům budete převážně pomocí kombinace laserů a raket, které se ale zahřívají, a tak nemůžete střílet věčně – po bitce je lepší nechat zbraně chvíli odpočinout, aby pak uprostřed boje nenastala trapná situace, kdy místo štěkotu zbraní uslyšíte neoblíbené klikání prázdných zásobníků.

Grafika hry je na velice vysoké úrovni, jak je ostatně u her od Digipenu zvykem. Zvuk ovšem musím pohanit. Kromě již zmiňovaného zvuku zbraní a dalších zvukových stop jsem neslyšel znít žádnou hudbu, což je velice špatné a nepřípustné, takže se to promítne do finálního hodnocení. I přesto se jedná o hru vysokých kvalit, která by rozhodně neměla zůstat bez povšimnutí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Rock Station Rock Station Rock Station