recenze

Oti3

Oti3

Tetris v prostoru? Myslíte si, že tato kombinace nejde dohromady? Pak rozhodně doporučuji vyzkoušet následující gamesku. Vyjma přítomnosti třetího rozměru můžete rovněž počítat s příjemnou hratelností a se slušnou atmosférou. Tak proč to nezkusit?
Tetris patří již řadu let mezi klasické hříčky. Svědčí o tom ostatně nespočet remaků a jiných dalších napodobenin, jež neustále nesou odkaz Alexeje Pajitnova, který tuhle hru vymyslel. I dnešní Oti3 se tuto legendu snaží představit v co možná nejlepším světle. Vhodné předpoklady k tomu rozhodně má.

Nabízí totiž kompletní 3D prostředí. Tedy takové, s nímž jsme se setkali například u Tetronu, jenž se odehrával v jednom obrovském válci. Ten ovšem tentokrát nečekejte. Vše se bude odehrávat v čistokrevném prostoru, s nímž si můžete libovolně otáčet a přizpůsobit si ho plně dle svých potřeb a představ. To bude totiž velice důležité, protože se neustále budou na vás z vrchu „řítit“ známé cihličky, v různém tvarovém provedení a na vás je, opět je stavět tak, abyste si zbytečně neblokovali cestu a mohli tak nahrát co možná nejvyšší score. S cihličkami můžete rovněž samozřejmě dle libosti otáčet. Myslím, že o principu tetrisu se rozepisovat nemusím. Zmíním se raději o podstatnějších věcech. Jednou z nich je technické zpracování.

Na to, že má hra necelých půl mega, je zvládnuté velmi dobře. Grafika je solidní a zvuky dostačující. Překvapením ale je, že hra obsahuje hudební doprovod. O žádném velkém zázraku sice nemůže být řeč, přesto jeho přítomnost potěší. Třetí rozměr se většinou podepisuje na tom, že se takto zpracované hry stávají nepřehlednými. Mohu ale směle tvrdit, že v tomhle případě tomu tak není. Máte-li tedy tento styl her rádi, pak rozhodně stahujete. Jde o výbornou volbu, nejen na ukrácení dlouhé chvíle! ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Uživatel Prastarý | 03.08.05 v 12:53

To mi připomnělo, jak jsem v době počítačů 386 fascinovaně zíral do výlohy obchodu s výpočetní technikou, kde běžel prastarý Blockout:-) A říkal jsem si "týjo, to je super 3D grafika" (byla drátová, neexistovaly skryté hrany, kostky byly průhledné).


galerie

Oti3 Oti3 Oti3