recenze

Logic Puzzle 3D

Logic Puzzle 3D

Není puzzle jako puzzle. Konkrétně v této hře musíte čtvercově rozstříhaný obrázek poskládat do původní podoby. To bude snadné, řeknete si. Taky, že by bylo. To by vás ovšem nesměl plést třetí rozměr!
Každý si pod pojmem puzzle představí hledání shodné dvojičky z rozložených karet. Ale dnešní hra z českých luhů a hájů vás přesvědčí o tom, že nejen dvojičkami živ je člověk.

Dříve než se vrhnete na hru samotnou, musíte provést volbu ze tří možných obtížností. Každá z nich se liší v počtu čtverečků, na který je obrázek rozstříhán. Pokud zvolíte nejmenší obtížnost (což jen a jen doporučuji, hra je velice těžká), je původní obrázek rozstříhán na 4x4 čtverečky a promíchán. Účelem hry je tyto kusy poskládat do stejného obrázku, jako na začátku. Avšak to by tu nesměl být malý zádrhel. Hrací plocha je velká 4x4, což je 16 kostiček. Nastříhaný obrázek má částí jen 15. Co z toho vyplývá? Pomocí díry, která se v obrázku nachází přesunujete čtverce tak, aby vznikl původní obrazec (celkem jich je 6, každý další je těžší, než ten předcházející). Doufám, že jsem to popsal jakž takž srozumitelně, pokud byste přeci jenom nerozuměli, přiložené obrázky hodně pomohou. Jedem dál. Tento princip určitě znáte, vyrábí se i desková hra založená na tomto druhu puzzle. Možná taky víte, že někdy to není zas tak těžké, poskládat původní obrazec. Ovšem připočtěte si k tomu fakt, že hra je kompletně ve 3D. Co to znamená ve výsledku? Rozstříhané části obrázku na svých čtvercích rotují, jakoby byly poskládané v celku. Tímto se situace značně ztěžuje a i nejotrlejší logičtí myslitelé přijdou o část svých mozkových buněk.

Když už jsem nakousnul tu grafiku, tak ji dožvýkám a řeknu vám, jak chutná. Jednoduše řečeno: Grafika je skvělá, pěkně zaoblené hrany, textury nejsou rozmázlé a vše vypadá tak, jak má. O zvuku můžu říci to samé, a kdyby se vám přeci jen omrzel, můžete ho kdykoliv vypnout. Logic Puzzle 3D je hrou na ukrácení dlouhé chvíle. Než hru pokoříte, může uběhnout klidně i pár hodin, Logic Puzzle 3D je totiž velice náročné a logika je jediným způsobem, jak hru pokořit. Jděte do toho!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Petosko

Petosko | 25.02.16 v 00:07

Tohle se mi líbí :)

Triple T | 09.03.06 v 17:57

Petr: To by se ale mohla takhle psat u vsech her - moje mladsi sestra neni schopna hrat jakoukoli hru, aniz by si po chvili zacala stezovat na obtiznost (tedy obtiznost _zadne_ hry nevyhovuje vsem).
Kolisani obtiznosti je v nekterych zanrech her (akce/arkady) bezne, nicmene pokud kolisa obtiznost v kampani repetitivni hry, skutecne asi neco neni v poradku. No a vzhledem k tomu, ze tahle hra vypada jako znacne repetitivni (kdysi jsem ji sice hral, ale uz si na ni vubec nevzpominam), nejspis jsi v pravu, i kdyz tak, jak je to napsano, to vypada, jako bys kritizoval _stupen_ obtiznosti.

Petr Růžička | 08.03.06 v 21:22

Hra není obtížná neustále, ale jen v určitých situacích. Zařazením do obtížnosti do záporů hry jsem chtěl říct, že obtížnost nemusí vyhovovat všem.

Triple T | 08.03.06 v 16:18

marian: Demotivuje hrace, jako je recenzent, to ano. Kazda obtiznost si ale najde hrace a proto nikdy nepatri do minusu (do plusu se imo naopak muze zapocitat promyslena learning curve). Hru by mel recenzovat takovy clovek, kteremu jeji obtiznost vyhovuje.

marian | 08.03.06 v 14:14

Naprosto souhlasím, že vyvážená obtížnost je jednou z motivací hru hrát a dohrát. Pokud je však u nás "obtížnost" v mínusu, znamená to, že ono přesné vyvážení je narušeno obtížností přehnanou, která naopak demotivuje.

Martin Matustik | 08.03.06 v 14:09

Proč dáváte obtížnost jako mínus?Vždyť obtížnost je prvkem,který hře dáva určitým způsobem lepší hratelnost. Možná že to může občas dosti naštvat, ale jako mínus bych to nedával.


galerie

Logic Puzzle 3D Logic Puzzle 3D Logic Puzzle 3D